Dit is wat er mis is met game-critici

Een beetje journalist moet soms aan wat broodnodige zelfreflectie doen. Daarom is de redactie van Gamersnet ook niet vies van wat feedback op ons overkoepelende genre van kritiek; de welbekende review en diens valkuilen. En ja, bijtijds is er wel eens iets grondig mis met “onze manier” van games keuren.

De gortdroge YouTuber videogamedunkey wist dan ook al eens de spijker op zijn kop te slaan als het aankomt op hoe veel media omgang met hun werkwijze en ethiek. Inmiddels is de betreffende video alweer anderhalf jaar oud (en reeds gezegend met acht miljoen views), maar nog altijd staat zijn commentaar als een huis.

Waarom is de ene bron van reviews betrouwbaar dan de ander, en waarom zou je juist daarom eens moeten verdiepen in de processen áchter de artikelen of video’s? Laat “Dunkey” het je vlotjes uitleggen in zijn humoristische YouTube-video:

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren