Agent is niet meer

Het was een van de meest geanticipeerde games van 2009, toen het werd aangekondigd tijdens de E3. Agent was een Stealth-game, exclusief voor de PlayStation 3 en in ontwikkeling bij Red Dead Redemption 2-ontwikkelaar Rockstar. Moederbedrijf Take Two Interactive heeft op 19 november de trademark-rechten rondom de game laten vallen, waardoor de game feitelijk niet meer bestaat.

Omdat het trademark eerder altijd werd verlengt, bleef er hoop op een release van Agent. Deze hoop kan nu samen met de game worden begraven.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Sony heeft goed naar Rutte gekeken.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Sony heeft, nogmaals, echt bijzonder weinig met deze game te doen. Rockstar en 2K Games zijn altijd de eindverantwoordelijken geweest.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  och we horen weer eens wat van deze game deze werd zowiezo geannuleerd kon niet anders hebben nooit iets los gelaten ik denk dat deze game een beetje la noire achtig is maja wie zal het zeggen

 4.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Tuurlijk Sony kan er weer niks aan doen haha ik geloof er echt helemaal niks van.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Wat had Sony dan kunnen doen aan een project waar ze zelf niet aan werken, laat staan inzage op hebben?

  Ik snap dat je heel graag PlayStation als een soort zondebok hebt in je leven, maar dit soort blaam gooien is echt compleet ongegrond. Het zijn Rockstar (en daarmee deels Take-Two) die hun beloftes niet waar hebben kunnen maken, if anything.

 6.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: Vertel, kom eens met inhoudelijke argumenten waarom het Sony’s schuld is. Niet roeptoeteren van ‘ik geloof er niks van’, maar échte argumenten graag.

 7.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @MikeGevers: iedereen weet toch dat het een paardje is van rockstar

 8.   
  Dedsec's avatar

  @MikeGevers:

  Dat die alleen voor de Playstation zou komen zegt al genoeg, want Rockstar en Sony werken wel vaker samen, en Sony heeft ook geld genoeg, dus ik zou graag het hele verhaal willen horen.

 9.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Dit heb ik al eens eerder aangehaald, maar Sony heeft hoogstwaarschijnlijk enkel een zak geld bij Rockstar neergelegd om de exclusiviteit af te kopen. Dat houdt dus niet in dat Sony ineens gaat over de ontwikkeling of Rockstars manier van werken; in wezen komt het dus ook niet neer op echt “samenwerken”. Voor Sony is/was dat gewoon een simpele aankoop van exclusiviteit.

  Vergelijk het met Microsoft die jarenlang een dealtje had met Activision voor de Call of Duty-voorrang – inmiddels een deal voor Sony, ironisch genoeg. Daarmee koop je wat simpele (tijdelijke) exclusiviteit voor je console, maar dat wil niet zeggen dat Microsoft (of Sony nu) ineens integraal onderdeel is van het ontwikkelproces van die spellen. Als Call of Duty dan ineens geannuleerd zou worden, kan zo’n betalende partij er vrij weinig aan doen.

  Oprecht; het zou je sieren als je eens wat na zou denken over de manier waarop je je mening uit. Op Gamersnet waarderen we het als je met enigszins onderbouwde standpunten komt, argumenten aanlevert of interessante vragen stelt. Gewoon je tegendraadse mening keer op keer lopen spuien, zelfs (en juist) wanneer deze een paar keer weerlegt is, draagt niet echt bij aan een leuke discussie omtrent het nieuws.

 10.   
  someone else's avatar

  Een discussie voeren met een slim iemand is moeilijk,
  Een discussie voeren met een dom iemand is onmogelijk.

  Mogen mensen die hier gereageerd hebben zelf bepalen of ze zich aangesproken voelen ( ;

 11.   
  kiesmaarwa's avatar

  Ik weet niet waar jullie het allemaal over hebben hoor.. ik heb een tijdje terug nog in een artikel gelezen dat ze het handelsmerk vernieuwd hebben:
  https://gamersnet.nl/427831/take-two-heeft-handelsmerk-agent-vernieuwd/

 12.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dat weet ik maar laten we nou niet gaan lopen doen alsof Sony hier helemaal niks aan had kunnen doen, want ze hebben geld genoeg.

  Ik vind dat Agent nog steeds moet komen, en het maakt me niks uit of het dan wat minder is ofzo.

 13.   
  Dedsec's avatar

  @someone else: Maakt mij niks uit ik kijk zowel naar Jensen als Pauw, en ja mensen die slim zijn zeggen dingen die anderen niet willen horen, en mensen die dom zijn zeggen dingen die iedereen wilt horen.

 14.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Nog een keer dan: geld is niet alles, man. Sony kocht exclusiviteit, niet de rechten of wat dan ook.

  Rockstar wilde het product hoogstwaarschijnlijk niet meer afleveren, misschien omdat het gewoon niet aan hun standaard voldoet. Ze staan dan volledig in hun recht het project te verlaten. Niemand kan hun dwingen (of afkopen) iets te doen waar ze zelf geen heil meer in zien.

  En eerlijk; ik heb liever een goede Grand Theft Auto of Red Dead dan een halfbakken game waar Rockstar gewoon geen zin meer in heeft om af te maken.

  Misschien moet je APB: Reloaded een keer proberen. Ergens lijkt dat een beetje te zijn geworden wat Agent ooit beloofde. En die is ook niet enorm goed, wel gratis trouwens.

 15.   
  Daniel Z's avatar

  Nooooo! Eeuwig zonde, al zat het er al lang aan te komen dat Rockstar geen stap dichterbij zou komen met Agent. Het concept was ontzettend vet, maar het lijkt erop dat de uitwerking nooit gelijk zou liggen aan het gewenste resultaat. Toch jammer, want ik zie graag weer wat meer diverse games van Rockstar, in plaats van alleen GTA en Red Dead (hoewel ze deze games natuurlijk tot op de puntjes uitwerken).

 16.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Ik zit nog steeds te wachten tot Dead Island 2 word gecancelled door Deep Silver… Ik kijk heel raar op als deze ooit nog in de schappen beland.