Cresselia is nieuwe legendarische Raid Boss in Pokémon GO

Vorige maand werd Giratina als legendarische Raid Boss ingevoerd in Pokémon GO, als onderdeel van het Halloween-evenement dat ontwikkelaar Niantic hield. Deze zou tot 20 november te bevechten zijn, en dat is het inmiddels geweest. Daarom is het tijd voor een nieuwe legendarische Pokémon uit de Sinnoh-regio om het stokje van de drakengeest over te nemen. De komende maand is het de beurt aan de maan-Pokémon Cresselia.

De nieuwe Pokémon is vanaf nu beschikbaar, wanneer Raids daadwerkelijk actief zijn. Dat wil zeggen: sinds de wintertijd is ingegaan, kun je Cresselia vangen tussen 05:00 uur en 19:00 uur. Voor de werkende Pokémon GO-speler zal het dus enigszins lastig worden om de nieuwe Legendary te verkrijgen buiten de weekends om. Je hebt tot 18 december om een gaatje in je agenda te vinden om deze Pokémon te vinden.

Overigens is Cresselia wel een legendarische Pokémon, maar in de meta van Pokémon GO zal dit wezen van weinig belang zijn. Attack is de belangrijkste statistiek in de mobiele hit van 2016 is slechts 153, net zo hoog als die van de baby-Pokémon Smoochum.

Cresselia is vanaf nu in Raid Battles te bevechten tot en met 18 december.

  1.   
    someone else's avatar

    Ik vraag me vaak of of niantic enig idee heeft waar ze mee bezig is. Waardeloze bosses uitbrengen maand na maand. Gooi gwn de shiny er meteen bij, dan ga ik wel weer grinden en aan het eind van de maand weer wat eurotjes inzetten. Nu doe ik raids tot ik ‘m heb en dan is het wel weer zo’n beetje klaar

  2.   
    MikeGevers's avatar

    Ik vind vooral dat Niantic hier een kans mist, want 21 december is de kortste dag van het jaar – en daarmee de dag dag de maan het langst aan de hemel staat. Maar nee, Cresselia is dan alweer weg! Ik bedoel: áls je zo’n “nutteloze” legendarische Pokémon invoert, maak dan in ieder geval een mooie verbinding met lore te maken of zo.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    @MikeGevers:

    21 December duurt gewoon even langs als 22 of 20 december, de dag duurt gewoon 24 uur.
    De raids verdwijnen niet als het donker is ofzo, ze zijn er gewoon tot uiterlijk 22:00 in de avond.