Rainbow Six Siege voert toch geen esthetische veranderingen door

Eerder deze maand maakte de makers van Rainbow Six Siege bekend, dat er esthetische veranderingen naar de game zouden komen met Operation Wind Bastion. Ubisoft wilt namelijk een parallelle versie van de game aanhouden, waardoor er slechts één versie wereldwijde versie beschikbaar is.

Bepaalde visuele versieringen zoals doodskoppen, bloedspetters maar ook gokmachines zouden dan uit Rainbow Six Siege moeten worden gehaald. Dit heeft er weer mee te maken dat deze decoratie verboden is in bepaalde Aziatische landen.

De community van de game was het daar zeker niet mee eens; de ziel van vele speelbare strijdtonelen zouden verdwijnen. Clubhouse is een map die door deze aanpassingen het meeste getroffen zouden worden. De modificaties kunnen er zelfs voor zorgen dat bepaalde schuilplekken zouden verdwijnen, wat de speelstijl weer helemaal doet veranderen.

Na aandachtig te hebben geluisterd en gekeken naar andere mogelijkheden, is Ubisoft tot een oordeel gekomen. De esthetische veranderingen zullen niet worden doorgevoerd naar Rainbow Six Siege. Ook kunnen Aziatische spelers gewoon blijven genieten van de game.

Toch heeft dit ook weer nadelige gevolgen voor Rainbow Six Siege. Door deze veranderingen weer terug te brengen naar het oude, moeten de aanpassingen nog voor de release van Operation Wind Bastion worden hersteld.

Pas wanneer de veranderingen zijn teruggebracht, kan Operation Wind Bastion daadwerkelijk verschijnen. Het kan dus zo zijn dat de uitbreiding pas op een later moment zal uitkomen dan in eerste instantie was gepland.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Goede zaak dit. Vooral gezien Ubisoft zelf ook al erkende dat de Aziatische servers uiteindelijk toch op hun eigen, gesloten ecosysteem draaien. Waarom zou je dan “onze” levels aanpassen om (bijvoorbeeld) de Chinese regering te paaien?

  Als we allemaal op één world server spelen, zou er nog wát logica in zitten, maar liever houd ik dat politieke geneuzel gewoon ver weg van m’n games, als het even kan.

 2.   
  Tadao's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dat, en het is een beetje lullig om andere culturen te censureren om de Chinese cultuur ietsjes hoger te zetten vanwege hun eigen regering (De Chinese spelers lijken in het algemeen vaak excuses aan te bieden voor hun overheid)

 3.   
  tranceguy's avatar

  Ik wist wel dat ze dit niet zouden doen. En beter ook. En het kan gewoon. Dit kan en mag geen invloed hebben voor Europa.