Nieuwe GeForce-driver stoomt je pc klaar voor o.a. Battlefield 5

Mochten jij en je game-pc een dezer dagen een gloednieuwe game willen trotseren, dan doe je er goed aan alvast de nieuwste drivers voor je componenten te installeren. Beschik je over een videokaart met NVIDIA GeForce-chipset, dan ben je uiteraard meteen aan het goede adres met de laatste Game Ready Driver1; versie 416.94 alweer.

Sinds gisteravond is de laatste GeForce-driver een feit, die zich specifiek inzet om grafische prestaties in een drietal nieuwe games op te poetsen. En niet de minsten ook. NVIDIA’s v416.94 is Game Ready voor onder meer Hitman 2, Fallout 76 en Battlefield 5, waarvan het laatste nu ook voorzien wordt van DXR real-time ray tracing.

Voor de pc-versie van de online Fallout lijken er weinig directe verbetering gecommuniceerd te worden, maar Agent 47 laat zich wél dompelen in wat geinige GeForce-extra’s. Voor de liefhebbers is Hitman 2 verrijkt met onder meer uitgebreide NVIDIA Ansel-screenshotfuncties én ondersteunt de game NVIDIA Highlights, die het mogelijk maakt interessante momenten uit de game retrospectief op te nemen.

De hoogwaardige ray tracing-technieken van onder meer Battlefield 5 zijn uiteraard een pijler exclusief voor de nieuwe GeForce RTX-videokaarten, maar de drivers blijven uiteraard universeel inzetbaar voor vrijwel elke enigszins recente GeForce-kaart.

Versie 416.94 van NVIDIA’s GeForce-drivers zijn automatisch binnen te halen en te installeren via de GeForce Experience-applicatie. De vorige drivers dateren alweer van een maand terug, toen videokaarten Game Ready gestoomd werden voor onder andere Call of Duty: Black Ops 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren