Advertentie voor PUBG gespot in Amerikaanse PlayStation Store

Het hangt al een tijdje enorm in de lucht; PlayerUnknown’s Battlegrounds lijkt zeer binnenkort op de PlayStation 4 uit te komen. Er is nog steeds niets officieel bevestigd, maar de verschillende tekenen blijven zich opstapelen.

Een officiële bevestiging lijkt na vandaag een kwestie van dagen, want oplettende Amerikaanse PlayStation 4-gebruikers hebben onderstaande advertentie gespot voor PUBG in de PlayStation Store. Deze reclame is vrij snel verwijderd door Sony, maar het lijkt nu wel erg zeker dat de battle royale-shooter binnenkort zijn debuut maakt op de PS4.

Ook is er speculatie gaande dat PlayerUnknown’s Battlegrounds wordt toegevoegd aan de gratis PlayStation Plus-games voor december. En dat is eigenlijk niet zo’n hele gekke gedachte. Met deze actie ontstaat er direct een grote playerbase en begint het balletje meteen te rollen voor de PlayStation 4-versie. Dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Ben benieuwd of dat wel gaat verkopen met het beter werkende gratis alternatief wat er ligt.

 2.   
  OnOwned's avatar

  @BearsRidingTanks: Ik ben er ook zeer benieuwd naar, maar zoals ik al zei in het bericht, gratis bij PS Plus zou wel een hele goede stap zijn om de concurrentie aan te pakken. Je maakt een playerbase, hopelijk is de game dan goed en je krijgt vanzelf je mond op mond reclame. Tel daarbij nog die battle passes op en PUBG is ook binnen op PlayStation.

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  @OnOwned: Als ze slim zijn doen ze dat maargoed we moeten het afwachten.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Dit zit er natuurlijk al een flinke poos aan te komen. Nog voor (en zelfs tijdens) de samenwerking met Microsoft heeft PUBG Corporation al aangegeven het liefst zo veel mogelijk platformen aan te doen.

  Het blijft natuurlijk wel de vraag in hoeverre dit mosterd na de maaltijd is. Fortnite is al gevestigd als dé enige, echte Battle Royale op PlayStation 4, dan wordt het lastig mensen daarvan los te rukken en ze over te laten stappen op PUBG.

  PlayStation Plus zou misschien kunnen helpen, net zoals Battlegrounds nu ook in de Game Pass zit.

 5.   
  BozeBever's avatar

  @Tom Kauwenberg: Naja, ik denk niet dat het mosterd na de maaltijd is, maar eerder een laatste poging van PUBG om nog iets terug te winnen en haar marktaandeel te vergroten. Het jonge publiek zag de aanschafprijs toch echt wel als een struikelblok, zeker als het goede (maar lastig te vergelijken) alternatief gratis is.

  Mocht dit niet aanslaan , dan geef ik het een paar maanden en dan is PUBG ook buiten PS plus en Game Pass binnen te halen.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Goed punt, maar ik zie PUBG in de nabije toekomst eigenlijk niet snel free-to-play gaan. Daarvoor is de afzetmarkt en geldstroom op pc te lang te stabiel gebleken.

  De game wordt, op Steam in ieder geval, nog altijd goed gespeeld en brengt meer dan genoeg geld in het laatje om rendabel te blijven. Die cijfers moeten echt desastreus kelderen om tot Evolve-niveau’s (en -keuzes) aan te komen.

 7.   
  Daniel Z's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik weet niet of Fortnite mensjes verliest momenteel, maar Blackout lijkt mij ook een aandeel in het geheel over te nemen. Dus van de ‘enige echte’ kun je al niet meer spreken. Dan vraag ik mij af hoe PUBG het in deze markt van Battle Royales gaat doen.

 8.   
  Puddingboom's avatar

  @Daniel Z: Met als aanvulling Firestorm (BF5) wat eraan zit te komen. Ik denk niet dat PUBG enorm gaat aanslaan op de playstation. We will see.

 9.   
  OnOwned's avatar

  Hoewel ik Blackout ook echt geweldig vind, denk ik niet dat het veel bedreiging gaat vormen. Dat komt puur omdat het een gamemodus is in een game van 60 euro. Mocht Activision het ooit los uitbrengen voor een veel zachter prijsje dan is het een heel ander verhaal denk ik.

  En Firestorm gaat helemaal geen potten breken om onder andere dezelfde reden als Blackout, maar ook omdat de game totaal niet goed gaat verkopen. Tel er nog bij op dat Firestorm pas ergens richting de zomer van 2019 moet uitkomen, dan is iedereen Battlefield 5 al weer vergeten.

 10.   
  Daniel Z's avatar

  @Puddingboom: Firestorm ook nog ja. Dat wordt een flinke strijd..