Overwatch-spelers moeten de game herinstalleren bij volgende patch

Het tijdperk van het internet betekent voor gamers dat hun spellen geregeld worden voorzien van patches die de ervaring moeten verbeteren. Zo ook Overwatch, maar ontwikkelaar Blizzard heeft opmerkelijk nieuws naar buiten gebracht over de volgende update: wanneer die verschijnt, moeten spelers Overwatch volledig opnieuw installeren. Dit komt doordat de patch dusdanig heftige veranderingen aan de back-end doorvoert dat hij niet efficiënt over de huidige gamebestanden kan worden uitgerold.

Blizzard zegt dat het deze situatie vervelend vindt, vooral voor mensen die een beperkte internetverbinding hebben. Echter, door dit nieuws van tevoren aan te kondigen, hoopt het bedrijf dat men voldoende voorbereid is.

Het is overigens nog niet bekend wanneer de ingrijpende update moet verschijnen. Wel zegt Blizzard wat de patch zoal moet brengen: verbeterde laadtijden, geheugenoptimalisaties voor ‘beperkte systemen’ en een verminderde hoeveelheid vereiste opslagruimte op de PlayStation 4. Daarnaast bereidt de patch de data van Overwatch voor op toekomstige content.

Zodra Blizzard een releasedatum vaststelt, lees je dat uiteraard op Gamersnet!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren