From Software’s Déraciné bevat mogelijk hint naar Bloodborne 2

De laatste PlayStation VR-verschijning van de Japanse ontwikkelstudio From Software, Déraciné, schittert schijnbaar met een heldere hint naar die ándere parel van dezelfde studio, Bloodborne.

De Easter Egg die vermoedelijk verwijst naar From Softwares andere (en hopelijk toekomstige) werk, werden voor het eerst gedocumenteerd door YouTube-gebruiker Amazing Komaru, om later opgepakt te worden door meerdere gaming outlets voor verdere analyse.

In het specifiek gaat het hier om een in-game pop genaamd “Fiona Doll”, waar spelers interactief mee kunnen spelen. Ogenschijnlijk een normale pop, ware het niet dat het Fiona overduidelijk het “Make Contact”-gebaar uit Bloodborne lijkt te maken.

De pop lijkt daarmee een directe referentie naar Bloodborne an sich, maar de helder vertoonde beschrijving bij “Fiona Doll” wekt de illusie dat er meer achter schuilt:

Fiona Doll
A doll of the stone girl Fiona who appears in the unfinished tale.
When a person has a bad dream, Fiona appears and helps them flee.

Vooral de woordkeuze voor “unfinished tale” laat spelers weifelen over de precieze insteek van de referentie. Het verhaal rondom (of de “bad dream” van) Bloodborne is mogelijk nog lang niet afgerond, wat een verwijzing kan zijn naar een opkomend vervolg.

De Easter Egg in From Software enigszins matig ontvangen VR-game is zeker niet de eerste keer dat een vervolg op Bloodborne ter sprake komt. Eerder archiveerde Amazon Italië al een tweede deel en zagen we een vermeed Bloodborne 2 startscherm; die laatste bleek later volledig nep te zijn.

From Software zelf is momenteel druk bezig met meerdere, reeds aangekondigde projecten. Déraciné ligt pas vers in de virtuele schappen, maar ondertussen staat Sekiro: Shadows Die Twice nog altijd gepland voor een multiplatform release op 22 maart 2019.

 1.   
  OnOwned's avatar

  YES PLEASE! Liever gisteren dan vandaag. Miyazaki en FromSoftware mogen tot in de eeuwigheid games uitpoepen voor mij.

 2.   
  Papachico's avatar

  Bloodborne!!! Gimme gimme gimme!

  KAn echt niet wachten op een deeltje 2 (pareltje 2)