ROG Phone van ASUS verschijnt op 14 november in Nederland

Afgelopen zomer kondigde ASUS zijn langverwachte ROG Phone aan als antwoord op de Razer Phone: een smartphone die gericht zijn op de gamer. Destijds bleef het onduidelijk of de ROG Phone ook zijn weg naar Nederland zou vinden, maar nu is de kogel door de kerk. Op 14 november kunnen we de gametelefoon in onze handen krijgen voor 899 euro.

De ROG Phone bestaat uit onder meer een SnapDragon 845, Qualcomm Adreno 630 en 8 GB aan werkgeheugen. De batterij kan opgeladen worden tot 4.000 mAh. Dat mag ook wel, want met een resolutie van 2160×1080 pixels en een refresh rate van 90 Hz zal het apparaat (potentieel) flink wat stroom opslokken. Als besturingssysteem gebruikt de ROG Phone Android.

Mochten al deze specs niet genoeg voor je zijn, is de ROG Phone ook uit te breiden met allerlei accessoires, zoals een controller-grip en zelfs een tweede scherm. Zoals gezegd gaat de telefoon voor 899 euro over de toonbank, maar de prijs van de opzetstukken is nog niet bekend.

De ROG Phone is vanaf 14 november exclusief verkrijgbaar bij Vodafone.

 1.   
  tranceguy's avatar

  Maar wachten op de opvolger dan, vanwege wat verbeterpunten… Want dat ik er graag 1 zou bezitten is wel een klein feitje….

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tranceguy: Ik snap ‘m niet. Je gaat wachten op de opvolger, omdat je deze al wil hebben?

  Die logica komt er hier niet helemaal feilloos doorheen, maar dat zal wel aan mij liggen.