Fallout 76 B.E.T.A. verhelpt pc-problemen; lockt framerate op 63 fps

Gisteravond kenmerkte de een-na-laatste testsessie voor de Fallout 76 B.E.T.A., die ook nog eens voorzien werd van een 30 GB grote patch. En ja, die update wist een boel foutjes glad te strijken, maar tegelijkertijd bracht het ook weer een reeks beperkingen mee…

Fallout-liefhebbers op Reddit merkten zo al snel op dat de framerate van Fallout 76 op pc nu vastgeroest staat op maximaal 63 frames per seconde. In ieder geval in het hoofdmenu, hoogstwaarschijnlijk ook in-game.

De reden voor de cap op pc ligt enigszins voor de hand. Door systeembestanden van de game aan te passen, werd het mogelijk de framerate van Fallout 76 (en voorgaande Fallout-games) op te pompen, waarna animaties en loopsnelheden óók verhoogd werden. In singleplayer-context is daar uiteraard weinig mis mee, maar in een online wereld kunnen trucjes als deze snel tot malafide exploits leiden. Als een ingebakken speedhack.

Geen wonder dus ook dat Bethesda een stokje steekt voor potentieel vals spel, maar dit voelt tegelijkertijd als een rare sneer voor pc-gamers die hun games graag vloeiend op 120 Hz of zelfs 144 Hz willen draaien.

Bethesda heeft nog niet officieel gereageerd op de nieuwe framerate lock, die overigens ook niet helder aangekondigd was. De hoop is vooral dat veeleisende pc-gamers met de volgende sessie van de B.E.T.A. wél weer eerlijk los mogen met hun verhoogde beeldverversing.

De volgende (en meteen laatste) online testsessie van Fallout 76 staat gepland voor donderdagavond, tussen 20:00 en 02:00 uur ’s nachts. Daarna wordt het wachten tot 14 november, wanneer de online Fallout-titel officieel lanceert op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Ik heb de preview van Tom Gelezen en ik heb de game voor mijn zoon en mijzelf voor de PS4 in pre order staan, echter ik heb in mijn uppie de beta gespeeld en ik had er veel moeite mee, voornamelijk omdat ik een mega fan van Fallout ben.

  De wereld voelt leeg aan, ik vond het geweldig om bijvoorbeeld een stadje binnen te lopen zoals het 1e stadje in Fallout 3 waar de sherrif naar je toe komt en met je gaat stana lullen, of Diamond City Fallout 4 binnen lopen.

  Ik twijfel enorm, daarnaast irriteerde ik me mateloos dat als een work bench in gebruik was dat je moest wachten tot hij vrij was, ik irriteerde me eraan dat iemand je gewoon neer kan schieten.

  Toch als Fallout fan wil ik dit spelen echter de twijfel is hoger dan de IK HAAL HEM, de vraag is komt er nog een volgend bericht Tom over je ervaring en of we dit moeten kopen of niet (ik weet dat laatste is aan de persoon zelf :P) maar ik hoop dat ik door middel van lezen erover de twijfel weg kan nemen, echter als ik de reacties ziet van diehard fans die hun pre order annuleren voorspelt dat niet veel goeds.

  Hopelijk lees je dit nog Tom :P.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @MaTriXX: Sowieso komt er nog een eindoordeel aan, maar niet tijdens de B.E.T.A.

  Tegen de tijd dat de game volledig ‘af’ is, zullen we ongetwijfeld aan de slag gaan met een concluderende review. Ik weet alleen nog niet of ik de review doe, of dat die uitbesteed wordt aan een ander.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Bedankt, misschien moet Peter hem reviewen, die was zoals ik me herinner een aardige Fallout fan :P.

  Echter bij de tijd dat er een eind oordeel is ligt heb ik hem hoogstwaarschijnlijk al gehaald, ga er namelijk 4 games voor in ruilen bij GM, voor 25 euro kan ik wel een breuk lopen denk ik :P.