Pokémon Let’s Go niet te spelen met Pro Controller

Gisteren kwam er met de Nintendo Direct en de aansluitende Nintendo Treehouse voornamelijk goed nieuws vanuit Nintendo, Super Smash Bros. Ultimate brengt nieuwe personages naar het strijdtoneel, Yoshi’s Crafted World heeft nieuwe gameplaybeelden gekregen, Diablo 3 heeft een eigen amiibo en er zijn veel nieuwe feitjes over Pokemon Let’s Go te lezen. Maar niet alles was goed nieuws. Laatstgenoemde zal namelijk niet te spelen zijn met de Pro Controller, aldus de Japanse en Koreaanse eShops.

Dit nieuws komt daarentegen niet als een grote verrassing. De Pokémons zullen namelijk gevangen moeten worden door middel van een gooibeweging te maken, net als in Pokémon GO, iets dat natuurlijk niet goed mogelijk is met de Pro Controller.

Hiervoor wordt de zogenaamde gyroscoop-functie uit de Joy-Con gebruikt, al beschikt de Pro Controller ook over deze functie. Daarbij heeft Nintendo in het recente verleden ook uitgelegd dat de uiterst schattige monstertjes in Pokémon Let’s Go te vangen zijn zonder deze gyroscoop-functie. Waarom de keuze dan toch gevallen is om de functionaliteit van deze controller in Pokémon Let’s Go aan banden te leggen, is niet bekendgemaakt.

Daarnaast is het niet de eerste game van Nintendo die de functionaliteit van de Pro Controller aan banden legt, Super Mario Party biedt namelijk ook deze functies niet aan. Dit heeft voornamelijk te maken met de minigames waarvoor de Joy-Con benodigd is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren