Nieuwe features Pokémon Let’s Go onthuld

Tijdens de Nintendo Treehouse-uitzending van vandaag was Pokémon Let’s Go uitgebreid vertegenwoordigd, waarbij tevens enkele nieuwe features werden getoond. Zo kan je partner-Pokémon (Pikachu of Eevee, afhankelijk van welke versie je koopt) exclusieve aanvallen leren, kun je de nature van wilde wezens beïnvloeden en ook werd een minigame in het GO Park onthuld.

Allereerst de exclusieve moves. In het Pokémon Center is een man te vinden die Pikachu of Eevee aanvallen kan leren die ze normaal gesproken niet leren. Het gaat om gloednieuwe moves, waarbij vaak ook andere types om de hoek komen kijken. Zo kan Eevee bijvoorbeeld Sizzly Slide leren, een vuuraanval.

Daarnaast kun je beïnvloeden welke nature de Pokémon hebben die je tegenkomt. Die zijn van invloed opde stats van de wezens, dus deze feature is vooral interessant als je competitief speelt. In het Pokémon Center is namelijk een dame te vinden die je cryptisch vraagt welke statistieken je aan wilt passen in de wilde Pokémon. Na het beantwoorden van haar vragen zullen álle Pokémon die je op je avontuur tegenkomt, een bepaalde nature hebben. Wel moet je daar een flinke smak geld voor neertellen, waarschijnlijk om misbruik en willekeurig gebruik te voorkomen.

Tot slot werd er een minigame getoond die te spelen is in het GO Park, waar de Pokémon terechtkomen die je uit Pokémon GO overzet naar de Switch-game. Wel moet je minimaal 25 exemplaren van een bepaalde Pokémon-soort hebben overgezet. In de Treehouse-stream werd het spelletje met de recent onthulde Meltan getoond. Binnen drie minuten moet je alle Pokémon die in het GO Park zijn, begeleiden naar een soort machine. Daarbij moet je oppassen voor verschillende Pokémon die ze afschrikken, waardoor je ze weer op moet halen.

Met de minigame kun je verschillende beloningen verdienen, afhankelijk van hoeveel punten je bij elkaar weet te sprokkelen binnen de tijd. Je kunt meer punten verdienen door grotere groepen Pokémon tegelijkertijd naar de machine te brengen, maar dat is dus wel een riskantere tactiek vanwege de afschrikwekkende wezens die je het leven zuur proberen te maken.

Pokémon Let’s Go verschijnt op 16 november exclusief voor de Nintendo Switch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren