Bandai Namco bant piemels in SoulCalibur 6 (NSFW)

SoulCalibur 6 bevat flink wat opties om je eigen vechtersbaas in elkaar te zetten met zijn Custom Character Creator. Deze zelfgemaakte personages kun je ook online gebruiken; dat bleek al snel tot ongepaste situaties te leiden. Mensen wisten namelijk al gelijk voorwerpen zo aan hun figuren te bevestigen dat deze personages zonder meer in het NSFW-hoekje vallen.

Bandai Namco heeft gisteren op de Japanse SoulCalibur 6 website een kort, doch alleszeggend berichtje geplaatst. Spelers die “ongepaste personages” maken en hier online mee vechten, kunnen het risico lopen dat hun accounts worden geband.

Het is onduidelijk wat Bandai Namco precies bedoelt met ongepast, al zullen de diverse gecreëerde piemelmonsters daar ongetwijfeld onder vallen. Op onder andere Twitter werden sinds de release van SoulCalibur 6 al diverse NSFW-video’s gedeeld.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  zielig hoor gelijk dreigen met bannen welke schroef zit er toch lost bij die mensen

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Ik zal niet spreken voor de ethiek, maar SoulCalibur 6 is wel gewoon een PEGI 16-game. Dat zijn doorgaans niet de games waarin je zo maar tegen een wandelende piemel dient te vechten.

  Daarnaast is het natuurlijk helemaal aan Bandai Namco om te bepalen hoe ze hun servers willen gebruiken. Als zij geen genitaliën op hun ecosysteem willen, mogen zij het bepalen. Niet voor niets hebben alle gamers een Code of Conduct voorgeschoteld gekregen en geaccepteerd.

 3.   
  tranceguy's avatar

  Zwak. Watjes zijn het. Moet gewoon kunnen.