Nintendo Switch bereikt 22 miljoen verkopen; passeert GameCube

De Switch is Nintendo’s huiseigen warme broodje; simpelweg niet aan te slepen. De hybride console verscheen begin vorig jaar pas op de markt, maar is sindsdien klaarblijkelijk al 22.86 miljoen keer over de toonbank gevolgen. En juist dat cijfer is interessant, gezien de Switch daarmee de Nintendo GameCube (2001) met diens 21.74 heeft gepasseerd.

De cijfers komen voort uit een halfjaarlijks verslag van Nintendo zelf, dat sloot op 30 september. In totaal stond het laatste half jaar garant voor zeker 5 miljoen verkochte Switches, een kleine 3.7 procent hoger dan dezelfde periode een jaar eerder.

Andere interessante cijfers uit het verslag blijken die van de Nintendo Classic Mini en de SNES Classic Mini; deze verkochten in dezelfde periode gezamenlijk 3.69 miljoen stuks

Ook qua games heeft Nintendo genoeg om over naar huis te schrijven. In het laatste half jaar werden maar liefst 42.13 miljoen (first- én third-party) games verkocht, een met ruim 91 procent toename op het jaar daarvoor.

Onder meer Mario Tennis Aces (2.16 miljoen) kwam daarmee gemakkelijk in de miljoenenclub terecht, terwijl Super Mario Odyssey de ultieme bestseller blijkt, met ruim 12.17 miljoen verkochte exemplaren.

De Switch daargelaten, blijkt ook de 3DS nog altijd geld in het laatje te brengen voor Nintendo. Gematigde (en te verwachten) afname of niet, in het afgelopen halfjaar werden er alsnog een miljoen handhelds en 6.27 miljoen games verkocht.

Ondertussen lijkt ook Nintendo steeds meer succes te boeken op het front van digitale verkoop, ongetwijfeld ook door de markttendens. De digitale sales van Nintendo groeide met ruim 71 procent, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Goede cijfers voor Nintendo dus, en wij van Gamersnet kunnen dat niet anders dan beamen. Mocht je zelf nog een Nintendo Switch overwegen of ben je actief op zoek naar een paar nieuwe aanwinsten daarvoor? Check dan ook ons overzicht met de beste games voor Nintendo Switch, die we ook actief bijhouden met nieuwe verschijningen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren