Shrouded Spoils brengt o.a. mist en custom schepen naar Sea of Thieves

De activiteiten rondom Forsaken Shores zijn nog niet eens afgelopen, of alweer het vierde gratis uitbreidingspakket voor Sea of Thieves staat alweer voor de deur. Ergens in november lanceert de update genaamd “Shrouded Spoils”, die vooral dient als bundeling van veelgevraagde verbeteringen.

In de Developer Update van deze week verklapt Executive Producer Joe Neate niet alleen de naam van het nog officieel aan te kondigen pakket, maar worden ook partjes van de inhoud gespoiled.

Hoewel de grootste onthullingen in het geheim blijven tot de verschijning van een officiële trailer (die op het aanstaande X018-evenement getoond moet worden), verhaalt Neate al wel trots over de komst van dikke mist in Sea of Thieves, maar ook de mogelijkheid om onder meer sturen en kanonnen op je schip aan te kunnen passen.

Met name de mist dient als een change of pace voor veel spelers. Doordat de laaghangende wolken het zichtveld flink verminderen, worden op zee weer nieuwe obstakels geïntroduceerd. De mist is zo gemaakt dat een hogere positie je team misschien wél wat blik op de situatie geeft, waardoor het kraaiennest ineens een heel stuk relevanter kan worden.

Nog voordat er überhaupt sprake is van deze vernieuwingen, staan eerst de Festival of the Damned-activiteiten voor de boeg. Dit tijdelijke Bilge Rat Adventure werd vorige week al aangekondigd, maar is nu ook voorzien van een korte teaser:

De bedoeling van Festival of the Damned is om de zogenaamde Ferry of the Damned van iets meer binding en backstory te voorzien, wat klaarblijkelijk gaat gebeuren door magische vuurtjes aan te wakkeren door de (onder)wereld.

Het hele Festival of the Damned start op 31 oktober, precies wanneer ook de Forsaken Shores’ exclusiviteit afsluit. De volledige onthulling van Shrouded Spoils moet dan ergens op 10 en 11 november pas weer volgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren