Officiële Companion App voor Red Dead Redemption 2 lanceert vrijdag

Nóg een opmerkelijke aankondiging rondom Red Dead Redemption 2. Niet alleen staat de game aanstaande vrijdag dan eindelijk voor deur, Rockstar Games lanceert gelijktijdig met het PlayStation 4 en Xbox One-spel ook nog eens een officiële Companion App.

Jawel, de kortstondige industrietrend van 2013 is weer terug; Red Dead Redemption 2 zal, middels de officiële app, meer (interactief) overzicht geven op het Wilde Westen om je heen. Via een Android of iOS-apparaat heb je zo overzicht op de wereldkaart, maar bijvoorbeeld ook de Journal van protagonist Arthur Morgan.

Doordat een tablet of telefoon te gebruiken is voor het gebruik van de kaart en eventuele achtergrondverhalen, is het mogelijk Red Dead Redemption 2 écht volledig zonder heads-up display (HUD) te spelen.

Het uitschakelen van de mini-map en munitie-indicatie is een reeds bekende feature, maar met de app hoeft dus ook de landkaart nooit meer groot op je televisie te verschijnen. Zodoende hoopt Rockstar een immersief Wilde Westen te kunnen leveren, eentje waar je écht niet meer uit kan ontsnappen.

In de app worden verder ook real-time statistieken van Arthur Morgan bijgehouden, alsmede online functionaliteiten aan de hand van de Rockstars eigen Social Club-platform. Daarnaast is ook de gehele handleiding aanwezig in de applicatie.

Speel jij vanaf aanstaande vrijdag actief met je smart-apparaat op de bank, of houd je de ervaring het liefst exclusief voor het grote scherm?

Red Dead Redemption 2 verschijnt vrijdag 26 oktober alweer op PlayStation 4 en Xbox One. Verwacht tegen die tijd absoluut een uitgebreide review over Rockstars ambitieuze cowboywereld van je vrienden van Gamersnet

  1.   
    RLXTR's avatar

    Nice! Dit ga ik sowieso een keer uitproberen, wie weet werkt het wel super goed.