Komt Red Dead Redemption 2 volgend jaar tóch naar pc?

Vooralsnog is Red Dead Redemption 2 exclusief aangekondigd voor PlayStation 4 (waar tijdelijk exclusieve content op verschijnt) en Xbox One, maar veel mensen hopen dat de game uiteindelijk zijn weg naar de pc vindt. De nieuwste geruchten suggereren dat dit zomaar het geval zou kunnen zijn.

Allereerst beweerde een programmeur binnen ontwikkelaar Rockstar op LinkedIn kortstondig dat hij heeft gewerkt aan de pc-versie van de behoorlijk geanticipeerde westerngame. Dit nieuws werd bekendgemaakt voor VG24/7, dat de identiteit van de Rockstar-medewerker helaas geheim houdt.

Maar de geruchten worden versterkt door de Zweedse tak van MediaMarkt, die een pc-versie van Red Dead Redemption 2 had staan voor een release op 31 december 2019. De datum is overduidelijk een placeholder, maar het lijkt moeilijk voor te stellen dat MediaMarkt zómaar een pc-versie van een game, laat staan Red Dead Redemption 2, uit het luchtledige heeft getoverd. Inmiddels is deze pagina offline, maar het zou niet geheel onverwacht zijn als de nieuwe Red Dead Redemption de serie eindelijk naar de pc brengt.

Grand Theft Auto 5 werd ook pas aan het einde van een consolegeneratie uitgebracht, zonder ook maar een woord te reppen over een pc-versie. We horen steeds vaker dat Sony werkt aan de volgende PlayStation, dus het lijkt erop dat de huidige generatie langzaam maar zeker op zijn einde loopt. Wie weet kondigt Rockstar dan ook een pc-versie van Red Dead Redemption 2 aan wanneer de nieuwe consoles worden aangekondigd.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Als ze 100 uur in de week maken wel, want ik lees net dat je er beter niet kunt gaan werken.

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Dedsec: Dat citaat ging expliciet over de schrijvers, niet over alle medewerkers, zo werd later gerectificeerd.

    Mag hopen dat die gasten nu toch even rust hebben. Het script ligt alweer even klaar, en ook met een mogelijke port hebben zij dan verder weinig (of in ieder geval minder) van doen.

  3.   
    BozeBever's avatar

    Het zou Rockstar sieren om voorafgaand aan een mogelijke PC release van RDR2 eerst deeltje 1 voor een prikkie naar de PC te brengen (desnoods als pre-order bonusje). De community wacht al jaren op een PC-versie die ondanks de geruchten nooit is verschenen.

  4.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    @BozeBever: jij haalt de woorden uit mijn mond

  5.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    dr zit niks anders op dan afwachten lijkt mij

  6.   
    tranceguy's avatar

    Zeker weten.

  7.   
    tranceguy's avatar

    @BozeBever: Nee gewoon deel 2 met exclusieve pc extra’s en veel betere graphics. En voor zoals gewoonlijk een lagere prijs dan console-versies. Dat verdiend de pc eigenaar dan wel want ze moeten al langer wachten terwijl toen de GTA reeks begon de pc versie eerst uitkwam… Dan mogen ze nu ook wel eens meer aandacht aan de pc gebruiker besteden en ze belonen vind ik.

  8.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @tranceguy: Dit klinkt echt ontiegelijk backwards, naar mijn idee. Ja, mooiere graphics zitten er op pc natuurlijk dik in, maar waarom zou Rockstar Games per se de groep gamers die statistisch gezien het minst loyaal is — ongetwijfeld een van de redenen waarom de vorige game niet op pc verscheen — moeten overspoelen met extra’s? Entertainment maken is ook gewoon een business, geen liefdadigheid. En ja, PlayStation schuift dat extra geld voor exclusieve content, wie zou dat dan op pc doen voor de devs?

    Natuurlijk, een versie op pc zou zeker mooi(er) zijn, maar ik snap niet hoe je denkt dat je zo maar speciale behandeling kan eisen. Zouden pc-gamers niet eerder gewoon blij moeten zijn dat de game dan überhaupt naar hun platform komt, in plaats van nóg meer moeten eisen?

  9.   
    Heccer's avatar

    Rockstar weet hoe ze geld kunnen verdienen eerst naar de pc dan weer naar ps5 en Xbox 2. Die boys weten wel hoe sommigen drie keer 1 game kopen. Komt me bekend voor met GTA

  10.   
    Dedsec's avatar

    Liever niet want dan gaan ze hem voor de volgende console ook weer opnieuw maken, want anders hadden we GTA 6 nu ook al gehad.

  11.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @Dedsec: Hoe zouden we GTA 6 daarom nu al gehad moeten hebben? Vrijwel álle teams van Rockstar Games hebben zich de afgelopen jaren voor Red Dead Redemption 2 ingezet.