Gratis Xbox Games with Gold niet beschikbaar voor sommigen

Iedere maand staat er weer een rijtje met diverse gratis games klaar voor degene die een Xbox Live-abonnement hebben. Deze maand zijn er, net zoals altijd, twee Xbox One-games en twee (Backwards Compatible) Xbox 360-games te halen voor deze abonnees.

De “gratis” Xbox One-titels zijn doorgaans te claimen via uiteraard de consoles zelf en Microsofts eigen digitale webwinkel, maar voor de Xbox 360-catalogus zijn, in sommige gevallen, andere routes vereist. Vooral wanneer de persoon in kwestie niet over een Xbox 360 bezit, maar de games wél wil binnenhalen voor Xbox One.

Sommige Gold-abonnees kunnen dus niet rechtstreeks vanaf de Xbox One hun rechtmatige Xbox 360-games van de maand claimen; dit kan enkel vanaf een Xbox 360, of door online een PayPal-account of creditcard te koppelen op Xbox’ webwinkel.

Het probleem leidt bij het gros van de Xbox-gamers amper tot frustratie, maar voor een selecte groepje (vaak niet-Amerikaanse) liefhebbers van Xbox 360-games zonder Xbox 360 óf de door Microsoft goedgekeurde betaalmethodes, blijkt het een enorm heikele kwestie.

Een directe oplossing is — naast het koppelen van PayPal of creditcard en het aansluiten van een Xbox 360 — niet direct voorhanden. Gamersnet zocht daarvoor contact met de Nederlandse divisie van Microsoft, waarop respons nog aanstaande.

Mocht ook jijzelf met dit probleem te maken hebt, dan kan het handig zijn om frustratie te uiten bij klantenservice van Xbox; zij kunnen mogelijk een gepaste oplossing zoeken voor dit probleem.

 1.   
  Mike2165's avatar

  Dit is denk ik al meer als een jaar zo heb in het verleden eens erover gebeld. Kreeg ik een standaard antwoord we zijn er van op de hoogte hou het in de gaten tot het wel mogelijk is maar inmiddels al een lange tijd paypal dus voor mij probleem opgelost

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Dit schijnt dus inderdaad al zo te zijn sinds het hele begin van het “gratis” Backwards Compatible-traject voor Xbox One, al heb ik er zelf nooit last van gehad. Het is een randgeval van een randgeval, en daar dan weer de uitzondering op.

  Verwacht zelf ook dat Microsoft echt wel grotere zorgen heeft dan dit probleempje, al zou het wel slim zijn als ze (al dan niet met het oog op de komende generatie/gamestreaming) ook gewoon iDeal gaan ondersteunen. Tot die tijd doe ik ’t ook gewoon met PayPal.

 3.   
  Dedsec's avatar

  Goed dat de media nu ook aandacht geeft aan dit probleem en nu ook meer mensen het weten.

 4.   
  tijn80's avatar

  @Dedsec:

  Dit al eens geprobeerd? Aangezien je geen echte aankoop doet, zou het kunnen werken.

  https://null-byte.wonderhowto.com/how-to/get-unlimited-free-trials-using-real-fake-credit-card-number-0149638/

 5.   
  Grolschje's avatar

  Het nadeel is dat je nog steeds een 360 console moet hebben aangesloten.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Grolschje: Dat is dus precies wat er in het bericht ook staat. Zonder Xbox 360 moet het per se met een creditcard of via PayPal, terwijl het gros van de gamende Nederlanders daar niet over beschikken.