Iconische speler in Sea of Thieves krijgt eigen set zeilen

Een paar lappen stof uitkiezen, dat kan iedere dekzwabber wel in Sea of Thieves. Maar je eigen, volledig unieke set zeilen van ontwikkelstudio Rare krijgen? Dát is pas een échte piratenprestatie.

Het overkwam de Sea of Thieves-speler die onder het pseudoniem TheFrostE uitvaart en zijn avonturen ook volop streamt op Twitch. Al enige tijd maakt hij daar furore door, in tegenstelling tot de stereotypische piratencode, spelers juist een boel schatten prijs te doen.

TheFrostE presenteert al enkele maanden een zelfbedachte spelshow op zee, Loot And Lore, waarin hij andere schepen en crews benadert voor een vlotte quiz op hun dek. De spelers die zijn lore-gerelateerde vragen goed beantwoorden, worden dan beloond met de loot die TheFrostE voorafgaand aan de quiz verzameld heeft. Uiteraard wordt het spelletje steevast uitgezonden en ook niet verkeerd bekeken.

Bij Rare kregen ze de geliefde praktijken van TheFrostE al snel in het vizier. Meermaals werden hoogtepuntjes gedeeld op fora en social media, waardoor de Britse ontwikkelstudio meer dan bekend werd met de vaste spelshow van de Amerikaanse speler.

In de maanden daarna werd actief gezocht naar een manier om hem te bedanken en eren voor zijn eigenzinnige inzet op zee. Een volledig unieke set Loot and Lore-zeilen was het antwoord.

Het ontwerp van de zeilen werd door Rare in samenwerking met TheFrostE gedaan. De bedoeling was om deze specifieke speler zijn eigen overkomen te geven in de waterwereld, waarvan nu gepast succes is gebleken. Wie de Loot and Lore lappen op de horizon ziet, weet waar hij of zij moet wezen.

De toerijking van dit unieke gebaar komt niet als donderslag bij heldere hemel. Rare sprak al eerder openlijk over het belonen van creatieve spelers, waaronder TheFrostE. Ook ten tijde van onze Sea of Thieves-interview met de heren van Rare.

  1.   
    MarcieM's avatar

    Wil ik ook wel

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    @MarcieM: Dan verwacht ik toch wel een bijzonder creatieve vorm van inzet voor de community.

    Persoonlijk denk ik dat deze gast het dubbel en dwars verdient. Op het moment dat je ín de servers gewoon actief herkend wordt door een groot gedeelte van de community, dan doe je echt iets heel goed.

    Hoop zeker dat er meer van dit soort gevalletjes gaan komen, want het onderstreept natuurlijk ook helemaal wat Rare wil met Sea of Thieves; dat mensen zélf hun eigen legendes gaan maken. Met Loot and Lore hebben we daar dus al een goede voorloper in.