TotalBiscuit zal eerste niet-speler in Esports Hall of Fame worden

Eerder dit jaar verloor de game-industrie een van de bekendste en meest geliefde gamecritici van zijn tijd; John Bain, beter bekend onder zijn online pseudoniem TotalBiscuit. Sindsdien heeft zijn vrouw, Genna Bain, een groot gedeelte van zijn online uitingen overgenomen, maar ze staat klaarblijkelijk niet alleen in het behouden van zijn legacy. Ook de Esports-gigant ESL eert Bain binnenkort op eigen wijze.

TotalBiscuit zal op aanstaande ESL One Hamburg 2018, die van 26 tot 28 oktober zal lopen, ingewijd worden tot de Esports Hall of Fame. Daarmee is Bain de eerste persoon zónder professionele spelerscarrière die de erepositie behaalt.

Naast online criticus en YouTube-persoonlijkheid was Bain gedurende zijn leven een voorvechter op het gebied van eSports-coverage. Meermaals nam hij de shoutcasting van grote evenementen op zich, maar TotalBiscuit gebruikte zijn invloed ook vaak genoeg om mensen naar eSports te drijven, onder meer die van Dota 2 en Starcraft 2.

Bains voorliefde voor de elektronische sporten kwam pas echt goed naar voren toen de Brit niet alleen een eigen StarCraft 2 onder de naam Axiom opzette, maar ook eigen toernooien lanceerde en financierde.

 1.   
  Neolite's avatar

  Is niet meer dan terecht. Deze man heeft zeer veel betekent in de E-Sport en daarnaast was hij een geliefd criticaster op zijn Youtube kanaal met vaak zeer terechte kritiek.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Neolite: Helemaal mee eens. Vooral zijn doorzettingsvermogen vond ik daarbij heel beeldend. Ik kreeg altijd het idee dat hij wist dat StarCraft 2 helemaal niet zo gigantisch leefde onder zijn community, maar toch was hij altijd bezig weer nieuwe tijd en moeite in die scene te steken.

  Sowieso mis ik hem wel aardig, zo na deze paar maandjes. De Co-Optional Podcast zat er bij mij aardig in, maar helaas is het toch niet helemaal meer hetzelfde nu Jenna het over heeft genomen.

  Dit gebaar onderstreept zijn legacy wel pakkend. Mooi ook van de ESL dat ze hem nog voortdurend willen eren.

 3.   
  Neolite's avatar

  @Tom Kauwenberg: Uiteraard. Jenny doet wat ze kan natuurlijk, die voelt een soort verplichting naar de trouwen achterban. Maar het is toch anders… Ik kon rustig een uur luisteren naar zijn “rant” over Mass Effect Andromeda en wat er allemaal mis mee is. Prettige stem, goed verhaal en het klopt ook.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Neolite: Dat was inderdaad de kracht van TotalBiscuit; een soort perfecte balans tussen een regelrechte rant en ijskoude feiten.

  Ik bedoel, afhankelijk van smaak, kon je het wel of niet eens zijn met Bain, maar godverdomme; hij bracht zijn punten altijd met een bepaalde precisie en daadkracht. Jammer dat we nu die stem (en dus inderdaad ook zijn klankgeluid) nu missen in het game-landschap.

 5.   
  Papachico's avatar

  Ik vond het altijd heerlijk om naar hem te luisteren haha. Meer dan verdiend 🙂