Nijmegen krijgt kleine rol in Battlefield 5

Natuurlijk waren de Rotterdammers onder ons zo trots als een pauw toen bekend werd dat Roffa een map gaat krijgen in de multiplayer van Battlefield 5. Maar ook de bewoners van Nimma (Nijmegen… red.) kunnen zich verheugen op een kleine rol in de singleplayer van Battlefield 5. Onze Peter mocht afgelopen maandag aan de slag met de War Stories van de game en in de Proloog is een klein stukje te zien van Nijmegen. Te zien is dat je aan het strijden bent op nabij de (vermoedelijk) Waalbrug van de stad.

Hoe dit verder afloopt in de game laten we nog even in het midden, maar dat Havana aan de Waal een rol gaat spelen is in ieder geval duidelijk. Bekijk de trailer op 01:33 om de bewegende beelden te zien.

Ben jij inwoner van Nijmegen of gewoon een trotse Nederlander, laat je vreugde aan ons zien in de reacties! En natuurlijk kom je alles te weten over de singleplayer van de game in de Battlefield 5 preview en de Battlefield 5 videopreview.

 1.   
  LennartvA's avatar

  Wat gaaf! Dat wordt dus 20 keer de proloog spelen en kijken of ik m’n huis kan spotten. Altijd gaaf wanneer een game je de kans biedt om op een bekende plek te spelen 🙂

 2.   
  Mike2165's avatar

  Yeah Nimwegenaar hier ! Vet om onze waalbrug in deze game te zien.

 3.   
  mmx's avatar

  Gaaf dat NL er in meedoet .

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  het is vanzelf sprekend dat nijmegen in de game zit
  omdat de mislukte missie van de amerikanen a bridge to far voledig in de soep liep

 5.   
  tranceguy's avatar

  @LennartvA: Jij woont vlak in de buurt van die brug dus? Dat zou helemaal tof zijn. Maar ik denk dat je als Nijmegenaar al trots bent dat die brug er in zit! Klein detail maar ik zou het ook zijn als er iets van mijn plaats in zou zitten maar die kans is gewoon nihil helaas… Voor mij is het wel leuk dat er iets van NL in zit.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Jammer dat ze niet voor Arnhem gegaan zijn, wat best wel in de buurt ligt en objectief een betere stad is (kom vechten vieze NEC-ers)

 7.   
  LennartvA's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: Ik ben allang blij dat je NEC met hoofdletter schrijft haha

  @tranceguy: Niet direct naast ofzo, maar wel behoorlijk in de buurt. Het is idd heel erg gaaf om je eigen stad terug te zien in een game, dus ben ook heel benieuwd hoe ze het hebben aangepakt! 🙂

 8.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Laat maar zitten dan, als we niet gemeen terug gaan doen kan ik ook geen goede internet fittie veroorzaken

 9.   
  Henk de tenk's avatar

  Daar gaan jullie en dit hele artikel flink de mist in want het was al lang en breed bekent dat dit een Franse map wordt in de multiplayer waar ook nog singleplayer gespeeld kan worden.
  Haha ik vind dit grappig dat deze site zo goed op het bfV nieuws let dat ze dit niet wisten.

 10.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Henk de tenk: Het kan inderdaad zo zijn dat er een vergissing is op het gebied van het aangewezen beeldmateriaal, maar Peter schijnt dus wel in Nijmegen gespeeld te hebben, dus volledig onwaar is anders.

  Tenminste, dat is mits ook Peter zich niet vergist in de gameplay die hij gespeeld heeft. 😛

 11.   
  Petor's avatar

  @Henk de tenk: Lieve Henk. Ik heb de proloog in singleplayer zelf mogen spelen en bij dit gedeelte stond groot “Nijmegen” in beeld. Maar geloof me vooral niet op mijn woord, ga de game straks lekker spelen. Zie de videopreview voor de footage 😉