Loot Crate start Loot Play; abonneer voor maandelijks vijf indies

Van de mensen die je maandelijks een doos vol mysterieuze merchandise brengen, Loot Crate, komt nu ook een digitale abonnementendienst voor indie-games. Zojuist is Loot Play een feit geworden, die tegen de prijs van 10 dollar per maand telkens vijf indie-titels afleveren voor je Steam-account.

Het nieuwe abonnement van Loot Crate is in samenwerking met indie-distributeur Chrono.gg, die al langer bekendstaat om diens dagelijkse aanbiedingen, in plaats van een gigantische en blijvende catalogus.

In ruil voor de maandelijkse 10 dollar (ieder moment opzegbaar) krijg je van Loot Play iedere maand rond de 17e dus vijf titels, waarvan één van tevoren aangekondigd zal zijn. De andere vier blijven steevast een mysterie, net zoals dat ook het geval is bij Loot Crate’s fysieke doosjes. Voor de verandering wordt in het geval van Loot Play niet met overkoepelende thema’s gewerkt.

Deze maand trapt Loot Play af met Crossing Souls als de featured titel in het aanbod. De cartooneske indie van Devolver Digital en Fourattic verscheen eerder dit jaar al op pc, PlayStation 4 en Nintendo Switch, voor circa 15 euro. Via Loot Play is Crossing Souls (in combinatie met vier andere titels) dus tijdelijk net dat beetje goedkoper te scoren.

Officieel is Loot Play nog niet verschenen in Nederland of andere Europese landen, maar gezien het hier enkel en alleen om digitale Steam-keys gaat, zal de lokalisatie hoogstwaarschijnlijk niet lang duren.

Zou jij een abonnement op Loot Play overwegen, of is de markt van games-tegen-maandelijkse-betaling (met onder meer Humble Bundle en Xbox Game Pass) inmiddels al iets te verzadigd om hier nog wild voor te gaan?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren