Forza Horizon 4 versus het echte Verenigd Koninkrijk

Forza Horizon 4 is niet alleen een van de uitgebreidste arcaderacers ooit, laat staan enkel het snelst verkopende deel in de franchise; de game is ook nog eens bloedmooi én ultiem Brits.

Om te reflecteren op hoe Forza Horizon 4 een fictieve samensmelting van het Verenigd Koninkrijk deed Playground Games’ environment artist Chris Trentham in zijn vakantie een aantal van de door hem nagebootste locaties van het continent aan. In een aardig uitgebreide Twitter thread vergelijkt hij zo makkelijk twintig verschillende plekjes in Engeland en Schotland.

Gezien de in-game screenshots voorafgaand aan Trenthams rondreis gemaakt zijn, kunnen weersomstandigheden en seizoenen ietwat verschillen. Desalniettemin tonen veel van de vergelijkingen wel aan hoe true to life de Britse ontwikkelstudio bleef met “hun eigen” terrein:

 

Bamburgh Castle, Northumberland

 

 

 

Loch Ba, Rannoch Moor

 

Glen Coe

 

Cockburn Street, Edinburgh

 

Scott Monument, Edinburgh

 

 

 

The National Gallery, Edinburgh

 

Edinburgh Castle & Princes Street Gardens

 

Royale Mile, Edinburgh

 

Glenfinnan Viaduct

 

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

  1.   
    Mattiees's avatar

    Veel zaken hebben ze inderdaad heel mooi nagemaakt.

  2.   
    WesterW's avatar

    De plaatjes van Edinburgh kloppen inderdaad goed!