Gehele Crysis-trilogie nu ook Backwards Compatible op Xbox One

D茅 benchmark van weleer, Crysis, is sinds gistermiddag zowaar backwards compatible geworden op Xbox One. Gamers met een (digitaal) kopietje van de Xbox 360-versie van Cryteks iconisch shooter, kunnen de titel nu ook gewoon downloaden, installeren en spelen op hun hedendaagse console. En ja, dat geldt ook voor de twee volwaardige vervolgen.

Hoewel de games aanzienlijk minder denderend van insteek (en ontvangst) waren, zijn Crysis 2 en Crysis 3 voor het gemak 贸贸k speelbaar gemaakt op de Xbox One.

Het goede nieuws werd, als altijd, door Xbox-gezicht Larry ‘Major Nelson’ Hryb uit de doeken gedaan met een vlotte tweet:

De daadwerkelijke prestaties van de drie games lijkt niet per definitie opgeschroefd voor de Xbox One-port. Althans, zo staat niet vermeld in het nu drie titels langere Xbox One Backwards Compatibility overzicht van Major Nelson.

Jammer genoeg lijkt er voor deze ooit zo grafisch vooruitstrevende titels dus geen Xbox One X Enhanced-behandeling klaar te liggen. Eerder kregen prachtspellen als The Elder Scrolls IV: Oblivion en Red Dead Redemption die wel, met flink verbeterde resultaten tot gevolg.

Is het tijd om de Crysis-trilogie nog eens een kans te gunnen op consoles, of is deze shooter (en diens pc-gerichte benchmarks) inmiddels al uit oog en hart verloren?

  1.   
    mmx's avatar

    Dit vind ik dus echt goed ,Ik had liever een remaster gezien maar hier kan ik ook wat mee 馃檪