Elgato updatet 4K60 Pro capture card met HDR pass-through

Met de komst van de 4K60 Pro liet ook Elgato Gaming van zich horen met een interne capture card die de hogere resoluties van de Xbox One X en PlayStation 4 Pro op liet nemen. Een regelrecht paradepaardje voor het content creation merk, maar helaas eentje die geen high dynamic range signaal door kon zenden. Tot vandaag dan. Middels een update in de firmware wordt pass-through van HDR10-kleurbereik ook op de 4K60 Pro mogelijk.

Opnemen in HDR blijft een gemis voor de kaart, maar de 4K60 Pro zendt nu in ieder geval het HDR10-beeld direct door naar een capabele monitor, terwijl er wél een opname in heldere SDR (standard dynamic range) mogelijk wordt gemaakt.

Saillant detail: hardware-technisch konden veel van de 4K60 Pro-kaarten in omloop het HDR10-signaal al aan, Elgato rolde echter pas later de software-matige veranderingen daarvoor uit.

Een kleine groep gebruikers die een vroege fabricatie van de 4K60 Pro in hun systeem heeft hangen, zal helaas géén gebruik kunnen maken van de nieuwe HDR-functionaliteit. Voor hen rolt Elgato een HDR Upgrade Program uit, waarmee de oudere kaarten kosteloos worden vervangen voor de HDR-capabele variant.

Elgato Gaming lanceerde de 4K60 Pro capture card eind 2017. Sinds deze zomer is Elgato Gaming onderdeel van Corsair.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren