Moonlighter vanaf 5 november ook op Nintendo Switch speelbaar

Het onafhankelijke Moonlighter maakte vanaf mei dit jaar al furore op pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar ziet zeer binnenkort ook een release op Nintendo Switch tegemoet…

Zoals in Nintendo’s Switch Nindies Summer Showcase al werd aangekondigd was de port aanstaande, maar vanaf 5 november kan Moonlighter ook onderweg gespeeld worden op Nintendo’s hybride console.

De heugelijke onthulling werd door ontwikkelstudio Digital Sun Games op Twitter bekendgemaakt:

Een prijs en lokale pre-order links voor de Nintendo eShop ontbreken nog, maar Digital Sun Games wist al wel te verklappen dat de Switch-port aast op een constante 60 frames per seconde beeldverversing.

In Moonlighter speel je als Will, een avontuurlijke winkeleigenaar die stiekem een held wil worden. Door jezelf door allerhande kerkers te knokken, verzamel je zo buit, die op diens beurt weer verpatst kan worden in je winkeltje. De game combineert een roguelite actie-RPG systeem met een handvol craft- en verkoopelementen.

Moonlighter verscheen 25 mei al op legio distributieplatformen op pc (waaronder sinds vandaag ook de Discord Store) en Nintendo’s concurrerende controls. De game kost daar circa 16.79, en werd vrij positief ontvangen. En ja, ook onze indie-liefhebber Soraya sprak er evenals enthousiast over in haar uitgebreide Moonlighter videoreview.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren