Hellblade-ontwikkelaar start Senua’s Scholarship om mentale gezondheidskennis te verbeteren


In wederom een nieuwe poging om mental health awareness te verhogen, start Ninja Theory met ingang van dit jaar met Senua’s Scholarship, een schoolbeurs om van een student een psychologische coach te maken voor het mentale welzijn. De beurs maakt onderdeel uit van Ninja Theory’s samenwerking met CPFT Recovery College East, die eerder al in kennis en ervaring voorzag voor de productie van Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Middels de jaarlijkse beurs, aangeboden door Ninja Theory zelf, kan één student in training bij het Britse revalidatiefonds. Aldaar wordt de persoon in kwestie bijgeschaafd tot iemand die psychotische patiënten verder kan helpen, uiteraard ook weer om mentale gezondheidskennis te kunnen verbeteren.

In een bescheiden aankondigingsvideo maken Ninja Theory en CPFT Recovery College East het nieuwe deel van hun samenwerking bekend:

De hierin genoemde documentaire over Senua’s eigen psychotische proces is sinds deze week ook op YouTube te bekijken. De video maakte eerder al onderdeel uit van de game zelf, maar was daarbuiten nog niet te vinden.

Let wel op: de documentaire kan mogelijk confronterend zijn voor mensen die gevoelig zijn voor psychoses en andere mentale aandoeningen. Daarnaast is de video, enigszins te verwachten, ook rijk aan potentiële spoilers voor het volledige spel.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is 8 augustus 2017 verschenen op pc en PlayStation 4, gevolgd door een Xbox One-versie op 11 april jongstleden. Sinds eind juli is er ook een vrij psychedelische VR-adaptatie verschenen voor de pc-versie van de verhalende trip.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren