‘Niet Red Dead Redemption 2, maar Black Ops 4 heeft het meeste hype’

Hoewel er rondom Red Dead Redemption 2 een immense hoeveelheid hype lijkt te hangen, is Rockstar’s nieuwe paradepaardje toch niet de meest geanticipeerde multiplatform-game, zo beweert marktonderzoeksbureau Nielsen. Uit een marktonderzoek met zo’n 6.000 respondenten waar gekeken is naar factoren als awareness, purchase interest en consumer rating blijkt Call of Duty: Black Ops 4 toch net een klein streepje voor te hebben op Red Dead Redemption 2.

Black Ops 4 komt namelijk uit op een score van 99 punten, terwijl Red Dead Redemption blijft steken op 97. Andere najaarsgames die mening gamer in huis wil halen zijn Battlefield 5 (94), Fallout 76 (92)en het recent verschenen Assassin’s Creed: Odyssey (91).

Op het gebied van exclusives is Marvel’s Spider-Man de absolute winnaar met 100 punten. Rondom de Xbox One is het wat stiller en eindigt Forza Horizon 4 het hoogste met 84 punten. Bij de Nintendo Switch is er sprake van een gedeelde nummer één, zowel Super Smash Bros. Ultimate als Super Mario Party kunnen rekenen op veel enthousiasme onder de Nintendo-fans. Beide hebben een score van 98 punten.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Altijd tof om dit soort onderzoeken te lezen! Grappig hoe CoD toch de marktleider blijft op gebied van hype en enthousiasme. Echter is het natuurlijk ook een beetje de naam die ze meehebben, Call of Duty is gewoon dé naam voor schietgames onder de leken. Als daar GTA 6 had gestaan ipv RDR2 dan waren de rollen waarschijnlijk omgedraait. Ik hoop oprecht dat Rockstar meer naamsbekendheid heeft gecreëert voor zichzelf met GTA V. Alle games van Rockstar verdienen zoveel aandacht als GTA imho.

 2.   
  Mike2165's avatar

  Die markt onderzoek lap ik aan me laars ik wacht wel op de verkoop cijfers dat zegt meer

 3.   
  Daniel Z's avatar

  @Sa.: “Naamsbekendheid”. Rockstar heeft bijna 100 miljoen exemplaren verkocht van GTA V, dat zit vast wel goed :’)

 4.   
  Sa.'s avatar

  @Daniel Z: Dat is ook zo, maar ik bedoel meer dat RDR2 wellicht niet bij iedereen aan Rockstar of GTA wordt gekoppeld. Je kan 100 miljoen exemplaren verkopen en bij een relatief klein deel overkomen als ontwikkelaar. Niet elke koper van GTA V weet dat de game ontwikkelt wordt door Rockstar. Of, weet wel dat het gemaakt is door de R in het gele logo, maar heeft geen idee wat die ontwikkelaar nog meer maakt. Ik hoop gewoon dat Rockstar hier nog verder in gaat groeien, zeker na het succes van GTA V.

 5.   
  mmx's avatar

  @Daniel Z: ik weet dat jij gelijk heb Daniel.

 6.   
  Dedsec's avatar

  Gewoon mensen die niet weten dat RDR 2 net zoiets is als GTA en van Rockstar games is.

 7.   
  Try07X's avatar

  Mooi…. na 3 dagen valt die community weer als een steen naar beneden…door kampers, cheaters en het repenterende gesnipe…. BYE !

 8.   
  sjaak19832015's avatar

  Er wordt hierbij wel vergeten dat de pc community geen Red dead redemption 2 krijgt in tegenstelling tot de zoveelste CoD. Persoonlijk denk ik dat de rollen anders wel omgedraaid waren.

 9.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @sjaak19832015: dat is helemaal niet zeker rockstar heefd geen nee maar ook geen ja geantwoord
  en ja deel 1 was [niet heel fraai] op de pc maar zijn wel plannen voor maar of ze er actief wat mee gaan doen is maar de vroeg zou stom zijn als ze dat niet doen

 10.   
  mitchel1988's avatar

  Dat had ik niet verwacht. Leuk zo’n onderzoek. Dacht dat Red dead op 1 zou staan.

 11.   
  NoobAssPlayer's avatar

  CoD is en blijft de luiste zaadgame van de eeuw, maar ik ben wel van mening dat de beste marketeers ter wereld bij Activision werken. CoD krijgt het wel altijd voor elkaar om mij nieuwsgierig te maken (tot er wat meer trailertjes voorbij komen en ik finaal afhaak). Daarbij is CoD elk jaar weer e-no-rrum groots aanwezig. Het is overal!

 12.   
  tranceguy's avatar

  yeah right… De meeste negatieve hype ja….