Hoe popcultuurfest Ready Player One zijn volle potentieel had kunnen bereiken

Na een ontwikkel- en productietijd van haast acht jaar, verscheen de verfilming van popcultuurfestijn Ready Player One dan eindelijk in maart 2018. Critici boorden de film niet de grond in en de publieke ontvangst was zelfs goed te noemen. Toch had de nostalgische trip een heel stuk beter kunnen zijn.

Dat stelt YouTube-kanaal Just Write, de alias van Sage Hyden, dat video essays maakt over films, literatuur en schrijven over het algemeen. Hyden gaat voorbij de simpele kritiek dat Ready Player One niet trouw is aan het oorspronkelijke boek van Ernest Cline – die heeft namelijk ook een lijst aan problemen – maar probeert in behapbare stukken te brengen waar Ready Player One niet zijn volle potentieel benut en waarom niet.

Dat Hyden geen flauw benul heeft waar de Holy Hand Grenade vandaan komt, is nogal knullig, maar dat doet niet af aan zijn verder legitieme kritiek op de film. Immers, verwijzen naar popcultuur maar de bijkomende implicaties laten varen (we kijken naar jou Iron Giant), is een van de grootste problemen die Ready Player One heeft.

Heb jij genoten van de aanwezigheid van bijvoorbeeld Overwatch‘ Tracer, Marines uit Halo of Street Fighter’s Chun-Li? Of vind je stiekem ook dat al die iconen en referenties ook daadwerkelijk wat hadden moeten betekenen?

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Had me goed vermaakt met die film, meer zelfs dan met Pixels.

  2.   
    ChielB's avatar

    Was inderdaad een best vermakelijke film, al had het wel iets minder ‘Disney’ gemogen qua softe actie en voorspelbare feel good momenten.