Eerste LEGO Overwatch set is Omnic Bastion

Een week geleden werd een eerste blik geboden op de aankomende LEGO Overwatch-sets dankzij een teaser rondom een LEGO-versie van Tracer, maar nu is dan ook echt de eerste set onthuld en per direct te koop aangeboden. Het betreft Bastion in zijn oranje Omnic Crisis skin, inclusief companion Ganymede.

De LEGO Overwatch Omnic Bastion Building Kit wordt voor 25.00 euro verkocht en telt 182 onderdelen. Voorlopig lijkt het erop dat we de LEGO-versie van Bastion alleen maar op Blizzard Gear kunnen kopen. De website schrijft dat de set een gelimiteerde oplage kent, maar hoeveel ervan geproduceerd worden, is onbekend.

Dat LEGO met Overwatch sets komt mag geen verrassing heten. In mei van dit jaar werd al bekendgemaakt dat LEGO zou gaan samenwerken met Blizzard om pakketten rondom Overwatch op de markt te brengen. De eerste Minifigs werden in augustus van dit jaar geteased, waardoor we weten dat we onder andere Widowmaker, McCree en Mercy blokvormig kunnen verwachten.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Mweh, ik had stiekem op een groter, misschien LEGO Creator-achtige set gehoopt. Misschien iets voor de (natuurlijk veel vettere) Overgrown Bastion bouwset?

 2.   
  WesterW's avatar

  @Tom Kauwenberg: Tja, en de prijs-onderdelen-verhouding is ook erg slecht, ondanks dat het gelicenceerd materiaal (en dus duurder) is. Normaliter krijg je voor deze prijs toch wel een kleine honderd extra onderdelen. Dat gezegd hebbende: hij oogt sterk en lijkt qua verhoudingen aardig goed mee te kunnen met Minifigs.

 3.   
  S3MM3R's avatar

  lit