Pokémon GO geeft meer informatie over mysterieuze Meltan

De zomer is inmiddels voorbij, maar Pokémon GO gaat nog altijd als een trein met nieuwe content, zoals de recent aangekondigde vierde generatie. Maar ondertussen nadert ook Pokémon Let’s Go, dat sterke banden met de mobiele game heeft. Onlangs verscheen in Pokémon GO plotseling een mysterieuze nieuwe Pokémon, waarbij later bekend werd dat het ging om de mythische Meltan. Nu is er meer informatie verschenen over de metalen moer-Pokémon, en wel in de vorm van twee video’s.

In de eerste zien we de tweede aflevering van de interactie tussen Professor Willow en Professor Oak. Hierin wordt duidelijk dat je een Mystery Box nodig hebt om Meltan te verkrijgen. Als je deze opent, verschijnt er een wilde Meltan. Wel gaat de Mystery Box uiteindelijk automatisch weer dicht, waarna je een bepaalde tijd moet wachten tot je hem weer open kunt maken.

Dit is een reflectie van hoe Meltan in Pokémon GO wordt verwerkt. Met de verschijning van Pokémon Let’s Go wordt het mogelijk om je digitale wezens uit GO naar je Switch te transporteren. In ruil daarvoor krijg je in Pokémon GO wat beloningen, maar de eerste keer dat je het doet, krijg je daarnaast ook een Mystery Box. Zodra je die opent, verschijnen er meerdere Meltan op de map, maar wel alleen voor degene die de Mystery Box heeft geopend. Overigens hoef je niet per se zélf een Nintendo Switch met Pokémon Let’s Go te hebben: je kunt ook een Mystery Box krijgen als je een Pokémon vanaf je eigen Pokémon GO-account naar de Switch van een vriend stuurt.

Mocht zelfs dat geen optie voor je zijn, is er tóch nog een manier om Meltan te krijgen in Pokémon GO, hoewel je in dat geval waarschijnlijk wat langer zult moeten wachten om de moer-Pokémon te verkrijgen. Er komt in de winter namelijk een nieuwe Special Research-verhaallijn naar de mobiele game, waarin je onder begeleiding van Professor Willow op onderzoek uitgaat naar Meltan.

Maar dat is nog niet alles: er is namelijk nog een tweede video over Meltan verschenen. Hierin zien we iemand aantekeningen maken over de koddige Pokémon, alsook verschillende Meltan die met hun metaalabsorberende vermogen chaos veroorzaken in een huis. Het échte belang van deze video zit hem in het einde: het laatste shot laat een schaduw zien van een Pokémon die zomaar een geëvolueerde vorm van Meltan zou kunnen zijn. Check hem hieronder.

Wat vind jij van de nieuwe Pokémon? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren