Waarom de muziek van Mario klinkt als pure fun

Neurie het allereerste themanummer van Mario en je kan erop rekenen dat iedereen in je omgeving meedoet, of in ieder geval het nummer kent. Het is herkenbaar, het is simpel en het is zo vrolijk dat elke stap een huppeltje wordt. Maar waar ligt dat aan?

Dat is de vraag die YouTube-kanaal 8-bit Music Theory zichzelf voorlegde. In onderstaande video wordt de muzikale theorie achter het nummer behandeld, maar worden ook andere, al even blije Mario-nummers onder de loep gelegd.

Let wel: de video is pittig technisch. Als je geen tot weinig kennis hebt van muziek, zal veel van de informatie in de video je pet dan ook te boven gaan. Boos kun je daar niet om worden, daar is de muziek van Mario gewoonweg te vrolijk voor.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  Rolf31's avatar

  Dit waren de 15 meest nutteloze minuten van deze dag… En ik bleef nog kijken ook

 2.   
  WesterW's avatar

  @Rolf31: Graag gedaan 😉

 3.   
  Rolf31's avatar

  @WesterW: Je bent mijn held 😀