Hint Techland naar een nieuwe Call of Juarez?

Hoewel we Techland de laatste tijd vooral kennen als de ontwikkelaar van Dying Light, heeft de ontwikkelaar natuurlijk veel meer games op zijn conto staan. Daartoe behoort onder andere de Call of Juarez-franchise. Nadat Call of Juarez: Gunslinger in 2013 verscheen, en prima kritieken ontving, bleef het echter stil rondom deze cowboy-franchise.

Daar is nu echter verandering in gekomen. De Facebook-pagina van Call of Juarez blijkt na meer dan vijf jaar radiostilte weer tot leven te zijn gekomen. Op het sociale medium is een nieuwe afbeelding geplaatst met de tekst “I haven’t been here in many years. Name’s Silas Greaves.” als begeleidend schrijven. Ook is er een nieuwe omslagfoto geplaatst. De logische vraag die hierbij gesteld kan worden, betekent deze nieuwe aandacht voor Call of Juarez dat er een nieuw deel in deze cowboy-reeks in de maak is?

 1.   
  mmx's avatar

  Het lijkt er wel op

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  na gun slinger is nog een uitgekomen the cartel dat is de laatste

  daarbij komt ook nog es dat the cartel geen cowbow game was in de serie

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  @the ultimate gamer boss: The Cartel kwam in 2011 uit! Gunslinger is vooralsnog de laatst verschenen Call of Juarez-game dus. 🙂

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Ook opvallend dat Gunslinger vandaag in de aanbieding is gegaan op Steam. Het zou mij niks verbazen als er binnenkort een aankondiging komt.

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Leon 2.0: ja klopt zat effe met een andere game bound in blood was idd de eerste oke( DUS)

 6.   
  BozeBever's avatar

  De Call of Juarez games waren best wel leuke games, op the cartel na, maar dit komt gewoon te laat. De komende vijf jaar op cowboygebied is voor RDR2. Ik verwacht niet dat CoJ ertussen past.

 7.   
  MikeGevers's avatar

  @BozeBever: Met Red Dead Redemption 2 op de agenda voor 2018 is het inderdaad onwaarschijnlijk dat ze op zeer korte termijn met een nieuwe Call of Juarez komen. Echter, ik denk dat ze in 2019 of zelfs 2020 een prima kans maken als ze een western-game willen uitgeven. Dan surfen ze juist mee op het bijna onvermijdelijke succes van RDR2. Hoewel veel gamers ongetwijfeld los zullen gaan in Red Dead Online, net als in GTA 5/GTA Online, zullen velen zich ook verheugen op de pure singleplayer. Call of Juarez kan dan ook prima inspringen op de markt die hoopt op een singleplayer-game in het Wilde Westen nadat ze Red Dead Redemption 2 hebben uitgespeeld.

 8.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zou mooi zijn. Ik hou van het wilde westen als setting dus hoe meer hoe beter