Pikachu met nieuwe pet verdwenen uit Pokémon GO

De nacht tussen afgelopen vrijdag en zaterdag werd in Pokémon GO gemarkeerd door de introductie van een nieuwe Pikachu-vorm te krijgen was in de mobiele game. De Pikachu met stylish zwarte pet blijkt echter van korte duur te zijn geweest: inmiddels is de Pikachu niet meer te krijgen met een pet, maar slechts in zijn normale vorm.

Op Reddit verschenen enkele uren voor het moment van schrijven verslagen van Pikachu’s die spontaan veranderden in een andere Pokémon. Sommige spelers zeiden bijvoorbeeld dat de Pikachu met de nieuwste pet was veranderd in een Abra. Anderen zeiden dat ze nog wel een Pikachu hadden gevangen, maar dan zonder zwarte pet met bliksemschichten.

De timing komt ongeveer overeen met die van de mogelijkheid om regionale Pokémon uit Kanto te verkrijgen uit eieren die je uit Gifts van vrienden ontvangt. Het lijkt er dan ook op dat ontwikkelaar Niantic de eerste generatie (met uitzondering van iconische Pokémon) langzaam uit begint te faseren, aangezien het toevoegen van nieuwe generaties de beschikbare spawn points steeds verder begint uit te dunnen.

Heb jij een Pikachu met de nieuwe pet gevangen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  melvinloanjoe's avatar

  Heb een hele lading gevangen van deze jongens, evolved naar Raichu (met pet). Echter… nu schijn ik niet van de 40+ Pikachu’s af te kunnen komen… hopelijk gaat dat nog veranderen.

 2.   
  LightFasher's avatar

  @melvinloanjoe:
  Event pokemon kan je alleen verwijderen op de ouderwetse manier. Dus bij de pokemon zelf op transfer drukken en niet meerdere tegelijk in het hoofdmenu.

 3.   
  JeaneyH's avatar

  Heb er ontzettend veel gevangen, zelf een shiney deze inm geëvolueerd
  En je kan er wel vanaf melvinloanjo, je moet ze 1 voor 1 aantikken zodat je op het “info scherm” van de desbetreffende Pikachu komt en dan transfer kiezen, een zooi in 1 x selecteren is idd niet mogelijk maar wel stuk voor stuk

 4.   
  Gamer2011's avatar

  @melvinloanjoe: hi! Je kan de pikachu wel naar de professor transferren, alleen moet je dan in plaats van de pikachu te selecteren op elke pikachu klikken en vervolgens rechtsonder op transfer drukken. Zo lukt het wel 😉