Gerucht: Nintendo brengt volgend jaar een verbeterde Switch uit

Volgens een recent gerucht is Nintendo van plan om volgend jaar een verbeterde versie van de Switch uit te brengen. Momenteel zit de Switch qua verkopen in een goede flow. Nintendo zou dit momentum graag willen doorzetten in 2019 door een nieuwe versie van de Switch-console uit te brengen.

Volgens leveranciers en enkele mensen uit de industrie is Nintendo van plan om de Switch van een nieuw beeldscherm te voorzien. Het nieuwe scherm zou dunner en lichter zijn en een betere helderheid hebben. Mogelijk zou de nieuwe Switch al in de zomer van 2019 verschijnen.

De originele Nintendo Switch heeft sinds de lancering in 2017 al meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Hiermee heeft de Switch ruimschoots afgerekend met de commerciële tegenvallers van de voorganger, de Wii U. Momenteel brengt Nintendo ook regelmatig speciale uitvoeringen uit, zoals een Famicon-versie voor Japan en een Super Smash Bros-editie.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ligt natuurlijk ook helemaal in het verlengde van Nintendo’s “New” en “XL” motieven. Daarbovenop is het natuurlijk ook een mooie kans om de missertjes van de originele Switch te verbeteren.

  Met name een steviger (glazen) beeldscherm en wat verfijning rondom de details zijn welkom. Misschien een kickstand die niet per direct de USB-C poort blokkeert wanneer in gebruik.

 2.   
  Puddingboom's avatar

  Gister een switch aangekocht met een klomp aan spellen haha.
  Toen ik animal crossing en smash had gezien had ik geen keus meer.

  @tom kauwenberg Ze hebben nu een official nitendo dock uitgebracht voor tabeltop zodat je hem kan opladen, voor een veel te duur prijsje jammer genoeg. inderdaad een misser.