FIFA 19 Ultimate Team Tips – bouw je ultieme team

FIFA 19 Ultimate Team (FUT) is wellicht weer de populairste spelmodus van de nieuwste FIFA-game. Het bouwen aan jouw ultieme team, dankzij het verkrijgen van virtuele pakjes spelerskaarten, is al jaren een groot succes. Maar hoe bouw je het ultieme team? Hoe krijg je snel veel FIFA Coins? Wat zijn de beste FIFA 19 Ultimate Team tips? We zetten graag wat tips, trucs en goed bedoelde adviezen voor je op een rijtje. Ideaal voor iedereen die wil beginnen met Ultimate Team.

Wat is FIFA Ultimate Team?

FIFA Ultimate Team, ook wel afgekort tot FUT, is al heel wat jaren een speciale spelmodus in FIFA. Deze modus bestaat uit het opbouwen van jouw ultieme team. Dit doe je door virtuele pakjes met spelers en items te verdienen. Vergelijk het met het sparen van de PANINI voetbalplaatjes van vroeger. Je weet nooit precies welke spelers je zult aantreffen, wat FUT heel spannend (maar ook verslavend) kan maken. De ene keer krijg je een topspeler, de andere keer minder goede spelers of alleen wat items zoals nieuwe stadions, tenues of kaarten om de conditie van spelers mee te verbeteren. De kans op het krijgen van toppers en zeker de absolute wereldsterren is uiteraard veel kleiner dan die van gemiddelde voetballers.

FUT Coins en FIFA Points

Ultimate Team draait dus om het verkrijgen van pakjes met nieuwe spelers en items. Deze pakjes kan je op meerdere manieren krijgen. Je kunt ze verdienen, door specifieke opdrachten te volbrengen. En vaak geldt: hoe lastiger de opdracht, hoe waardevoller het pakket is dat je kunt verdienen. De andere methode is de meest controversiële van de hele FIFA-game: kopen. Om pakjes met spelers en items te kopen heb je twee mogelijkheden: FUT Coins (munten) en FIFA Points. FUT Coins is nog vrij onschuldig, want dit is een in-game valuta. Deze munten verdien je door simpelweg te spelen. Hoe beter je prestaties, hoe meer munten je verdient per wedstrijd. Ook kan je overbodige spelers op de transferlijst zetten en zo munten verdienen met de verkoop.

FIFA Points is een heel ander verhaal. Deze punten zijn niet met spelen te verdienen, maar alleen met echt geld te koop. Als je een pak met spelers wilt hebben, zie je de keuze of je deze wilt betalen met FUT Coins of FIFA Points. Voor sommige spelers kan het verleidelijk zijn om FIFA Points te kopen. Zo kan je, zonder veel spelen, toch snel nieuwe spelers en items bemachtigen. Dit is dan ook een grote geldkoe voor Electronic Arts en de FIFA-games. Niet iedereen heeft immers het geduld om door te spelen FUT Coins te verdienen en pas dan pakjes spelers te kopen. Er zijn zelfs gamers geweest die meer dan 16.000 dollar hebben uitgegeven aan FIFA Ultimate Team!

Als kleine verbetering laat FIFA 19 nu wel zien wat per pakje de kans is op een bepaald type speler. Het blijft uiteraard nog steeds een gok of je echt een keer Ronaldo, Messi of Mbappé krijgt of dat je voor de zoveelste keer Bas Dost, Justin Kluivert of Giroud ziet.

Zo krijg je snel veel FIFA Coins

De leukste en meest sportieve valuta van FIFA Ultimate Team zijn dus de FIFA Coins. Hoe krijg je dan snel veel FIFA Coins? Daar zijn enkele methoden voor. Het simpele antwoord is vooral heel veel wedstrijden spelen. Hoe hoger het niveau van je tegenstander, hoe meer Coins je kunt verdienen. Ga daarbij ook voor verschillende uitdagingen, zoals het spelen tegen een Team van de Week en het strijden in Squad Battles. Alle diverse opties bieden vaak veel mogelijkheden om lekker wat munten te verdienen.

Vergeet ook niet om te kijken of je bonussen kunt toepassen. Als je al vaak FIFA hebt gespeeld, verdien je vrij ongemerkt beloningen. Deze worden aan je profiel toegekend, wat je kan bekijken door de rechter analoge stick in te drukken. Zo kan je bijvoorbeeld voor een bepaald aantal wedstrijden 1.000 extra coins activeren als bonus. Lekker meegenomen om je saldo wat sneller aan te vullen.

Pro-tip: vergelijk prijzen op de transfermarkt. Sommige spelers worden vrij hoog in de markt gezet, maar elke speler staat vaak wel tientallen keren op de transfermarkt. Door te vergelijken kan je zoeken naar de echte koopjes. Wees dan wel sterk en laat je niet verleiden tot een biedingsoorlog met andere speler. Zeker als de laatste 30 seconden van een transfer ingaan, wil de prijs nog wel eens flink oplopen. Veel FIFA Coins krijgen is dus ook een kwestie van niet teveel zomaar uitgeven.

Bouw je ultieme FUT team

Als je begint met FUT 19 mag je kiezen wat je favoriete land/nationaliteit is. Op basis daarvan wordt je eerste team gevuld met vooral spelers uit dat land. Verwacht geen team vol topspelers, maar een Van Persie, De Jong of De Ligt is prima mogelijk. Je ziet meteen dat spelers worden verdeeld in brons, zilver en goud. Helaas zijn zowel brons als zilver nogal overbodig gemaakt in Ultimate Team. Het zijn uiteraard de slechtere spelers. Ook kosten spelers met een gouden status echt niet allemaal belachelijk veel geld. Zelfs voor nieuwkomers is het niet heel lastig om vrij snel een elftal vol gouden spelers te hebben. Goud is wel een breed begrip, want al vanaf een rating hoog in de 70 begint het niveau goud.

De enige reden om even met wat bronzen en zilveren spelers te beginnen, is het feit dat je er bonussen mee kunt verdienen. FUT bevat diverse doelstellingen die je bonussen opleveren. Zo is er een vast aantal opdrachten speciaal voor beginnende spelers. Hiertoe behoort ook het bewust kopen en opstellen van spelers, die je daarna weer kwijt bent. Kortom, ideaal om hier zo goedkoop mogelijk wat bronzen of zilveren spelers voor te benutten. Verder zijn er opdrachten die dagelijks of wekelijks wisselen. Vaak iets tijdrovender, maar de beloning is er dan ook meestal wel naar.

Pro-tip: gok in het begin niet te snel op pakjes met spelers. Het kán je een topper opleveren, maar je kunt beter eerst een goed samengesteld team formeren om je wedstrijden mee te spelen. Spelers met een beetje kwaliteit kosten echt niet bizar veel geld. En wil je toch graag die befaamde pakjes met kaarten? Zoek dan de opdrachten op waarmee je die gewoon kunt verdienen. Zo verdien je FUT Coins door te spelen en een pakje spelers als bonus.

FUT 19 Chemistry: ga voor chemie

Chemistry is ook in FUT 19 een belangrijk aspect van jouw ultieme team. De chemie van spelers en het totale team bepaalt hoe goed je voor de dag komt. Het is zeker niet zomaar een statistiek, want door een lage chemie gaan de kwaliteiten van spelers daadwerkelijk achteruit. Een hoge Chemistry zorgt juist voor verbetering bij spelers, dus het loont zeker om je team te optimaliseren voor een goede onderlinge chemie.

Zaken die van invloed zijn op de Chemistry zijn onder andere nationaliteit, club, competitie en positie op het veld. Spelers uit hetzelfde land, spelend in dezelfde competitie of die in het echt bij hetzelfde team spelen, presteren in FUT ook beter samen. Daarnaast zal een speler die op zijn vertrouwde positie speelt ook positief bijdragen aan de chemie. Een middenveld vol snelle aanvallers uit alle hoeken van de wereld gaat dus niet werken.

Naast Chemistry voor het hele team hebben spelers ook een individuele chemie. Deze is wat meer verborgen, maar in feite nog wel belangrijker haast dan de chemie van het team. Deze heeft voor elke speler een basiswaarde op een schaal van 1 tot 10. Deze individuele chemie kan verbeteren door een speler minstens 10 wedstrijden te laten spelen. Ook de manager van je team is van invloed op deze chemie. Een manager uit hetzelfde land of dezelfde competitie geeft een boost aan dergelijke spelers.

Dit gaat wellicht wat ver voor de beginnende speler. Die zal vooral kijken naar de gekleurde lijntjes tussen spelers (groen, oranje of rood) en het zo hoog mogelijk krijgen van de totale Chemistry. Mocht je het maximale uit je team willen halen, dan is het zeker de moeite waard om hier eens rustig voor te zitten en Google te benutten.

FIFA 19 FUT Ultimate Team Icons

FUT 19: de snelste en de beste spelers

Er lijkt een behoorlijke trend aanwezig in FUT 19 dat gamers graag veel geld betalen voor snelheid. Spelers met een hoge Pace zijn populair. Alsof je op snelheid alles kunt bereiken? Toch is een snelle speler wel degelijk handig om te hebben. Van de grote toppers zijn Mbappé, Bale, Douglas Costa en Sané de echte sprinters. Zij hebben een Pace rond de 94-95 en weten dus wel wat snelheid te behalen op het veld. Dit zijn echter geen spelers die je ‘even’ zult toevoegen aan je selectie. Ze kosten grof geld en de kans op zulke toppers in pakjes is immers ook klein.

Een tip is dan toch om voor een iets meer betaalbare mix te gaan. Een flinke sprint is leuk, maar als je gemiddelde spits na een rush alleen maar lafjes op het doel kan schieten, heb je er alsnog weinig aan. En vergeet ook niet andere interessante posities voor spelers met snelheid. Niet alleen aanvallers hebben profijt van snelle loopacties. Met de tactische instelling om je backs aanvallend te laten spelen, is een snelle speler als Nicolás Tagliafico ook een niet al te dure en hele fijne aanwinst. Ook Nélson Semedo (Barcelona) en Héctor Bellerín (Arsenal) zijn leuke aanwinsten voor de achterhoede en flankaanval. Ze zijn snel en hebben ook nog een redelijke dribbel in huis, zodat je nog eens iemand kunt passeren.

De beste spelers uit FUT 19? Dat zijn de Icons. Iconische spelers, die echt op een voetstuk worden geplaatst door de game. Ons aller Johan Cruyff heeft een belachelijk lage rating gekregen met slechts 94. Daarmee wordt hij nog lager ingeschat dan de oude Ronaldo uit Brazilië. De absolute top wordt gevormd door Pelé en Maradona. Verder zien we grootheden als Ronaldinho, Maldini, Baresi, Van Basten, Gullit, Van Nistelrooy en Bergkamp ook in de lijst. De actuele toppers zijn uiteraard nog steeds Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, met iets verderop in de lijst Neymar en Modric. Allemaal onbetaalbare spelers, of je moet heel veel echt geld investeren, heel lang sparen door te spelen of heel veel geluk hebben. Ik zou de laatste twee opties aanraden.

Nog meer FIFA 19 Ultimate Team tips?

Heb je nog andere tips voor FUT-spelers? Laat het vooral weten in de reacties! Zoals gezegd, ook als we de controverse van de micro-transacties negeren valt er nog heel veel plezier te beleven aan deze spelmodus.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren