Animal Crossing samples blijken uitermate geschikt voor componeren

Een nieuwe week betekent dat je de aderen weer mag volgieten met koffie om wakker te blijven op school/werk, maar het betekent bovenal een nieuwe Lunchtip! Na creatieve uitspattingen in de vorm van een anime Star Wars-trailer en Nintendo Labo LEGO-creaties gaan we verder op de creabea-tour met het produceren van muziek.

YouTuber Levi Niha (ook te vinden op Spotify) heeft de soundtrack van de rustieke Nintendo 3DS-titel Animal Crossing: New Leaf gepakt en is er op een interessante manier mee aan de haal gegaan. De muziek blijkt bomvol te zitten met geschikte samples en op enthousiaste wijze haalt Niha die uit diverse tracks om er een geheel eigen compositie van te maken.

De volgende keer dat je dus op een regenachtige dag aan het genieten bent van de Animal Crossing soundtracks, pak dan je audiosoftware er eens bij en bouw een nummer!

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

  1.   
    WesterW's avatar

    Met dank aan QTxJess via onze Discord-server!