Fallout 76 krijgt geen cross-play

Eerder ontstond op Twitter de hoop dat Fallout 76 cross-play zou krijgen, zoals gisteren ook voor Fortnite werd aangekondigd: Bethesda-baas Pete Hines complimenteerde Sony met dit besluit, waardoor veel gamers hoopvol werden dat ook het komende project in de Fallout-franchise deze feature zou ondersteunen. Helaas zei Hines in een vervolgbericht dat cross-play (voorlopig) niet op de planning staat voor Fallout 76.

Waar Bethesda voorheen Sony beschuldigde van het ontbreken van de veelgevraagde feature, doet Hines dat nu niet: hij zegt dat cross-play om meerdere (niet nader genoemde) redenen niet wordt ondersteund. Momenteel ligt de focus op de B.E.T.A die volgende maand plaatsvindt, alsmede de daadwerkelijke release op 14 november.

Folks, chill. I work with a lot of devs and games for whom this is important going forward.

Fallout 76 does not support crossplay, for a number of reasons. I have no idea if it ever will. But I assure you it is not on our radar right now as we focus on B.E.T.A. and Launch.

Dat is natuurlijk ook logisch, want cross-play is geen feature die een ontwikkelaar zomaar even implementeert. Overigens lijken de woorden van Hines het idee van cross-play in Fallout 76 niet volledig uit te sluiten, hoewel hij wel zegt dat het voorlopig niet op de planning staat voor de multiplayer-game in het Fallout-universum.

Maar Bethesda is al een tijdje redelijk vocaal over Sony’s onwilligheid ten opzichte van cross-play, ook in het geval van Fallout 76. Sterker nog, eerder stelde de gamegigant dat cross-play voor de console-port van The Elder Scrolls: Legends ‘niet onderhandelbaar’ zou zijn. Het is vooralsnog echter onduidelijk of deze game inderdaad potjes zal kennen tussen bezitters van een PlayStation 4 en eigenaren van andere gameplatformen.

Fallout 76 verschijnt op 14 november voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  DB Ries's avatar

  Eeuwig zonde dat deze Fantastische singleplayer game om zeep geholpen is.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @DB Ries: Vind je echt dat één (spin-off-)game een hele serie kan vernachelen? Stel je voor dat ze in 2020 met Fallout 5 komen, die weer gewoon een volledige singleplayer is, ga je die dan boycotten vanwege Fallout 76?

 3.   
  DB Ries's avatar

  @MikeGevers: Je hebt gelijk, ik heb me niet goed uitgedrukt met “franchise”. Mijn reactie was snel getypt uit emotie doordat ik zo teleur gesteld ben over Fallout 76. Naar die game heb ik zo uitgekeken. Bijna elke dag wander ik nog door de wasteland.