Verrijk je Nintendo Switch en Labo met een heleboel LEGO

Waarom priegelen met karton en papier, als je ook gewoon een doos vol van je oude, stevige LEGO in kunt zetten? Industrieel ontwerper en knutselaar Vimal Patel moet precies dat gedacht hebben, toen hij begon Nintendo Labo-bouwpakketten te verrijken met allerlei steentjes en mechanismen van het LEGO-vaandel. Klinkt wat omslachtig, maar het resultaat mag er wezen…

Zo voorzag Patel de iconische Labo-hengel van een flinke versteviging, maar werd natuurlijk ook de knutselpiano verbeterd met wat ‘echte stenen’ om muzikaal aan te kunnen slaan.

De geïnteresseerde gamer die het na wil maken, moet hoogstwaarschijnlijk flink speuren naar de specifieke LEGO-sets en -onderdelen, maar daaruit kunnen dan wel weer mooie en unieke peripherals voor je Nintendo-console ontstaan.

Overigens geeft Patel zijn bouwinstructies ook niet zo maar vrij, maar de heldere video’s van zijn creaties kunnen je dag ongetwijfeld net dat beetje vrolijker en vindingrijker maken:

Overigens stopt Patel niet bij de exclusief Nintendo Labo-pakketten; ook knutselt de beste man zijn eigen houders en standaarden voor de losse Nintendo Switch en de Joy-Con controllers.

Van kunststoffen stuurwieltjes voor Mario Kart 8 Deluxe tot simpelweg een kickstand die niet per direct omvalt; Patels LEGO-bouwwerken komen overal rondom het apparaat van pas:

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren