Overwatch gooit flinke rework voor Torbjörn in September 2018 Update


Terwijl Nederland en andere Europese landen het nu fier uitvechten in de Overwatch World Cup 2018, heeft Blizzard zelf wat nieuwigheden uit de doeken gedaan voor alle Overwatch-spelers. De defensieve Zweed die we kennen als Torbjörn, gaat binnenkort namelijk volledig op de schop.

In een van zijn iconische Developer Update-video’s geeft Overwatch-topman Jeff Kaplan een indicatie van wát er allemaal veranderen gaat. En dat is niet niks, al helemaal voor een Hero die sinds de release van de game nauwelijks aangepast werd:

In het kort gaan vooral Torbjörns functionaliteiten voor Scrap op de schop. In plaats van dat hij nu materiaal verzamelt om teammaten van (extra) schilden te voorzien, heeft hij nu een nieuwe ability die hem in staat stelt sneller te lopen en te schieten. Zodoende is ‘Torb’ ook iets meer gericht op directe damage uitdelen.

Ook zijn Ultimate, Molten Core, en de iconische Turret zijn aangepast. Niet langer werkt het Turret op drie verschillende levels (waarvan de laatste exclusief was tijdens Molten Core), het geautomatiseerde geweer is nu standaard een Level 2-editie, terwijl Molten Core nu primair draait om het daadwerkelijk afvuren van gesmolten magma; prima om specifieke omgevingen een area deny op te leggen bij tegenstanders.

De nieuwe rework voor Torbjörn moet binnenkort volop uitgetest worden in allereerst de Overwatch PTR, later natuurlijk het volledige spel, op alle drie de platformen. Ontwikkelstudio Blizzard hoopt met de veranderingen van Torbjörn een breder inzetbare karakter te maken; zodat deze ook in een meer aanvallende tactiek toegepast kan worden.

 1.   
  WesterW's avatar

  Hoera! Meer opties voor kleurenblinden! Was ook drastisch nodig, gezien het feit dat de huidige kleurenblindopties totaal nutteloos zijn.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Haha, ja dat vond ik dan ook wel weer een toevallige update voor Overwatch. Al helemaal geinig dat dat soort behulpzame opties dus voort komen vloeien uit hun inzet voor de Overwatch League en andere competitieve zaken.

  Sowieso doet Nederland het nu ook goed in de World Cup, wat al helemaal mooi is om te zien. Beetje nationalisme door ijzersterke esports-initiatieven. 🙂