Hoe de iconische Sims-muziek tot stand kwam

De Sims, wie is er niet mee opgegroeid? Hoewel we de allereerste Sims allang niet meer opstarten, kunnen we een glimlach niet onderdrukken als de muziek wordt gedraaid. De soundtrack is iconisch, niet alleen omdat het onze jeugd kleur gaf, ook gezien het feit dat new-age jazz pianomuziek geenszins met games werd geassocieerd toen de game verscheen in 2000.

Polygon sprak met Jerry Martin, de componist van de eerste Sims, en vroeg hoe het specifieke new-age jazz-geluid tot stand kwam. Het nummer New Beginnings, de muziek die je hoort als je het eerste huis voor je Sims in elkaar zet, vormt de rode draad van hun gesprek.

Mocht je na het bekijken van onderstaande mini-docu weer helemaal in De Sims-bui zijn beland, dan kun je gratis Jerry Martin’s soundtrack downloaden op zijn website. Daar kun je zelfs de bladmuziek binnenhalen, mocht je in je enthousiasme de piano van zolder willen slepen.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    brb even heel de IKEA leegkopen.

  2.   
    RLXTR's avatar

    Nice! De muziek is wat mij betreft echt één van de belangrijkste onderdelen van de hele Sims beleving. Latere delen hebben me niet meer zo weten te grijpen, maar The Sims 1 heb ik ongelooflijk veel uren gespeeld.