Frontier kondigt Thememaker’s Toolkit voor Planet Coaster aan


Pretparksimulator Planet Coaster krijgt er wederom een fikse update bij, en ditmaal is deze volledig gedreven door de gemeenschap van spelers. Later dit jaar nog moet de Thememaker’s Toolkit verschijnen, die alle creatieve spelers in staat stelt zelf 3D-modellen voor in het spel aan te leveren.

In het specifiek gaat het vooral om losse ornamenten (statisch of geanimeerd), geen daadwerkelijke achtbanen of ander in-game design. Dat kon immers al grotendeels met de reeds bestaande gereedschappen.

Via specifiek de Thememaker’s Toolkit kunnen spelers zelf details als naam en prijs voor hun 3D-voorwerpen bepalen, waarna deze geüpload worden via de Steam Workshop-pagina voor Planet Coaster en uiteraard daar weer te downloaden en te gebruiken zijn door de rest van de wereld.


De aankondiging werd gedaan via het officiële Planet Coaster forum, waarbij uiteraard ook netjes verwezen wordt naar een Thememaker’s Toolkit FAQ.

Frontier verzekert dat de update dit jaar nog (kosteloos) moet lanceren voor Planet Coaster, en dat er binnenkort meer informatie over de Thememaker’s Toolkit uit de doeken wordt gedaan.

Planet Coaster is 17 november 2016 verschenen, exclusief voor pc, middels Steam.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren