YouTube stopt met losse YouTube Gaming applicatie


Voor YouTube Gaming, de game-gerichte zusteronderneming van YouTube, valt het doek. Nadat de losse applicatie en eigen web-omgeving niet genoeg verkeer wisten te trekken, heeft YouTube besloten de gehele focus op games middels een andere weg te integreren in de online diensten.

Middels een officiële blogpost geeft YouTube aan het gehele YouTube Gaming nu in te ruilen voor een ander soort integratie, simpelweg te vinden op youtube.com/gaming. Op die nieuwe webpagina worden nu populaire livestreams van games, alsmede de iconische Let’s Plays en andere videocontent rondom games weergegeven.

De vorm van de diensten rondom Gaming blijft grofweg onveranderd, terwijl met name de splitsing tussen het ‘reguliere YouTube’ en YouTube Gaming opgeheven wordt. Daarnaast worden met nieuwe features als “On The Rise” ook de kleinere content creators eens in het zonnetje gezet, in plaats van dag-in-dag-uit de grootste YouTube-gezichten door je strot gedouwd te krijgen. Deze functie is momenteel uitgerold in de Verenigde Staten, maar moet later ook lokaliseren in andere landen.

YouTube Gaming werd als los initiatief rondom livestreaming en videoproductie gelanceerd anno 2015, net toen de concurrerende livestreamdienst van Twitch explosief groeide. Vele gebruikers zagen YouTube Gaming destijds als een technisch superieure dienst en app, maar voor binding met livestreamers en hun content bleven de meesten bij Twitch plakken.

Ben jij toevallig een gamer die veel games opzoekt op YouTube? Wij zijn benieuwd. En, mocht je het nog niet doen, vergeet ook vooral niet Gamersnet op YouTube te volgen, zodat je ook daar op de hoogte kan blijven van onze video’s.

 1.   
  JuulsJo's avatar

  Het was ook behoorlijk onoverzichtelijk.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik snapte eerlijk gezegd nooit waarom zo YouTube en YouTube Gaming zo graag op wilden splitsen in eigen ecosystemen.

  De kijkcijfers toonden al aan dat games gigantisch populair waren op YouTube, waarom zou je dan juist weer moeite doen om dat los te rukken van de plek waar je mensen eigenlijk wilt hebben?