PUBG voor PlayStation 4 krijgt rating in Zuid-Korea


Met de ‘lancering’ van PlayerUnknown’s Battlegrounds op Xbox One nu achter de rug, wordt het voor ontwikkelstudio PUBG Corporation wellicht tijd om naar de toekomst te kijken. Wat komt er na de verschijning van de Battle Royale op pc, Xbox One en zelfs smartphones? Misschien wel een PlayStation 4-port?

Mocht je PlayerUnknown’s Battlegrounds ook op Sony’s platform willen zien, dan wordt die kans nu plots een heel stuk waarschijnlijker. Het Koreaanse classificeringsbureau Game Rating and Administration Committee (GRAC) heeft namelijk out of the blue een leeftijdsvereisten voor de game op PlayStation 4 gepubliceerd, iets waarvan tot dusver nog geen officiële aankondigingen waren.

Het GRAC voorziet PUBG wegens excessief geweld van een “21 jaar en ouder”-stempel, eentje die we in de Westerse landen tot dusver niet officieel kennen, maar misschien wel bij de doelgroep van de brute Battle Royale past.

Hoewel uitgeverij Bluehole Inc en ontwikkelstudio’s van de PUBG Corporation nog even gebonden zijn aan een exclusiviteitsdeal met Microsoft, zou het niet geheel verrassend zijn om de game ook ooit op PlayStation 4 te zien. De respectievelijke ontwikkelaars spraken eerder al openlijk over een PlayStation 4-port (die Sony afgeketst zou hebben wegens een ‘streven naar kwaliteit’), maar kozen vorig jaar uiteindelijk dan toch voor het Xbox One-kamp.

Ondertussen werkt de PUBG Corporation nog volop aan de reeds bestaande versies van PlayerUnknown’s Battlegrounds. De Xbox One-versie ging even geleden al naar de ‘uiteindelijke’ 1.0-versie, terwijl de pc-versie voorzien werd van een Training Mode, het nieuwe Quick Marker-systeem en een zorgvuldig uitgestippelde Fix PUBG-campagne.

Zou jij heil zien in een PlayStation 4-versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds, of heeft de Battle Royale diens beste dagen alweer achter de rug?

  1.   
    mitchel1988's avatar

    Zorg eerst ff dat hij goed te draaien is op de Xbox one X 🙂