Forsaken Shores-uitbreiding van Sea of Thieves uitgesteld tot 27 september

Hoewel de gloednieuwe Forsaken Shores-content voor Sea of Thieves eigenlijk morgen, op de International Talk Like A Pirate Day, zou moeten lanceren, heeft ontwikkelstudio Rare jammer genoeg een uitstel aangekondigd. De nieuwe (en volgens de beloftes grootste) uitbreiding voor het piratenspel verschijnt nu donderdag 27 september pas.

Het jammerlijke uitstel werd door Executive Producer Joe Neate medegedeeld op het officiële Sea of Thieves Forum. Daar communiceert Neate vrijuit over technische problemen die de ontwikkelaar vond tijdens de zogenaamde Pioneer Tests met de nieuwe content van Forsaken Shores.

We have just had a weekend of Pioneer testing, which has highlighted a memory issue in the build, which is resulting in an unstable build where a large number of our Pioneers were experiencing crashes. From our investigations this is a complex issue that we are working through solving, but as such we do not feel in a position to release Forsaken Shores to our players with confidence this week.

In de komende dagen vindt Rare prioriteit in het verhelpen van de geheugenproblemen, al is nog precies onduidelijk wát er misgaat met de aanstaande build van Sea of Thieves.

Voor Rare is een uitstel als deze relatief nieuw, al zou het voor veel actieve Sea of Thieves-spelers niet als een verrassing komen. Vooral de laatste paar updates vanuit Rare bleken lang niet even stabiel, terwijl er wel aanstalten wordt gemaakt om de ietwat karige titel van bakken met verbeterde content te voorzien.

Meer weten over de toekomst van Sea of Thieves? Luister ook ons volledige gesprek met Rare over Sea of Thieves terug, waarin we uitgebreid neerploffen bij drie vooraanstaande leiders van het ontwikkelteam (waaronder Joe Neate) om te babbelen over hun ambitieuze plannen…

  1.   
    PSPfreaky's avatar

    Er moet echt wel iets meer mis zijn dan enkel een probleem met het geheugen, dat kan bijna niet anders. Rare heeft in de afgelopen tijd teveel updates uitgesteld en de laatste updates kwamen gewoon met teveel bugs. Ik denk dat er ergens in het bedrijf echt iets goed mis gaat met het ontwikkelen van Sea of Thieves.

  2.   
    Mattiees's avatar

    beter uitstel dan een patch met fouten, we wachten gewoon even af.

  3.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Het is inderdaad wel apart om te ervaren hoe Rare ineens toch meer en meer problemen ondervindt met de fundering van de game. Nu ze daadwerkelijk écht wat zaken op de schop willen gooien (nota bene op aanvraag van spelers), zit het qua roadmap weer even tegen.

    Maar inderdaad, als dat inhoudt dat Forsaken Shores straks netjes lanceert en er ruimte wordt gemaakt voor meer mooie nieuwigheden in de game; ik vind helemaal mooi.