Alan Wake krijgt eigen tv-serie; oorspronkelijke schrijver werkt mee

Alan Wake is wellicht de game die zich het beste leent voor een tv-serie, aangezien het spel is geïnspireerd op en gestructureerd als een serie. Het is dan ook niet vreemd dat er nu daadwerkelijk een serie omtrent Alan Wake is aangekondigd.

Wanneer de serie moet verschijnen, is nog niet bekend. Wel weten we dat Peter Calloway, bekend van onder meer Legion en Under the Dome, de hoofdproducent van de Alan Wake-serie is. Ook werkt Sam Lake mee aan de productie, de oorspronkelijke schrijver achter de game zelf. Volgens Contradiction Films speelt Lake een grote rol omdat Alan Wake nog altijd zijn kindje is.

Ook weten we dat de serie de andere personages wil verkennen en uitwerken, die in de game eigenlijk alleen als obstakel of medestander dienen. Hetzelfde geldt voor de wereld waar de game zich in afspeelt.

Wel dient het verhaal uit Alan Wake als het startpunt voor de serie. De lore wordt verder uitgewerkt en bepaalde aspecten van de game worden volgens de producenten dieper dan ooit verkend.

De Alan Wake-serie bevindt zich nog in een vroeg stadium, dus het is onwaarschijnlijk dat we op korte termijn meer te zien (of zelfs te horen) over de serie. Wel hebben verschillende studio’s blijkbaar al interesse getoond.

Of de productie van een eigen serie betekent dat er een nieuwe game op komst is, kon Sam Lake niets bevestigen of ontkennen. Als het aan hem ligt komt er uiteindelijk wel een vervolg op Alan Wake: de mogelijkheden worden verkend, maar een sequel zal moeten wachten op ‘het juiste moment’.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ooh god nee!
  Gaan we nu ook een gozer 5 uur lang rondjes zien lopen van [A] naar [B] zonder enige vorm van actie (behalve de stukken waar de “monsters” komen, dat keer op keer weer precies het zelfde gaat)?

 2.   
  mmx's avatar

  @Alfa Warrior: ja natuurlijk

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Waarom geen Mass Effect serie of misschien een Uncharted/Tomb Raider serie. Zou ook graag een serie willen zien van de oude rainbow six games.

 4.   
  PoisonedCookie's avatar

  is he woke?