Japan krijgt unieke Famicom Joy-Cons voor Nintendo Switch


Met de onthulling van de NES-gethematiseerde Joy-Cons voor de Nintendo Switch op afgelopen Nintendo Direct, zat er natuurlijk een gelokaliseerde variant dik in. Net als de Westerlingen ruim dertig jaar geleden mochten genieten van de Nintendo Entertainment System, deden de Japanners dat op hun beurt met de zogenaamde Famicom. En ja, ook dat verschil wordt nu voortgezet met de Nintendo Switch-nieuwigheden.

In Japan zijn de speciale edities van de Joy-Con controller volledig in ‘hun eigen’ stijl; het roodgouden kleurenpatroon van de Famicom. Een leuke knipoog naar de gelokaliseerde versies van Nintendo’s eerste thuisspelcomputer, maar tegelijkertijd waarschijnlijk een veelgevraagd verzamelproduct voor liefhebbers van Nintendo’s legacy

De nieuwe en unieke controllers voor Nintendo Switch ogen wellicht als retro-producten, maar zijn in wezen te gebruiken als de reguliere Joy-Con apparaten voor Nintendo’s draagbare console. Ook deze glijden aan weerszijden van het tablet-apparaat, en zijn voorzien van draadloze functionaliteit, HD Rumble, de infrarood-sensor en bewegingsbesturing. Het analoge pookje heeft, in ruil voor authenticiteit, wél moeten sneuvelen.

Zowel de NES-gethematiseerde controllers als hun Japanse broertjes dienen 19 september te lanceren, gelijktijdig met — en ter viering van — Nintendo Switch Online. Een prijs is voorlopig nog onbekend.

  1.   
    Tadao's avatar

    Dus, Peter, ik herinner mij nog van eens lang geleden dat jij een gamecube met Luigis Mansion wou kopen? Lijkt erop dat nu je kans is om een nieuwe instap punt te hebben