Civilization 6 komt 16 november ook naar Nintendo Switch


Zojuist uit de doeken gedaan op de Nintendo Direct van afgelopen nacht; een heuse Nintendo Switch-port voor tactisch vertoeven Civilization 6. Het Sid Meier-spel wordt 16 november gelanceerd op Nintendo’s draagbare console.

Civilization VI verscheen oorspronkelijk eind 2016 op pc, maar werd tot dusver (in tegenstelling tot Firaxis’ andere titel, XCOM 2) niet naar andere platformen geport. De Switch heeft daarmee nu blijkbaar een strategische Civ-primeur.

Uit de kersverse onthullingstrailer blijkt, naast de releasedatum van 16 november dit jaar, dat ook het Civilization 6 key art voor de Switch-versie lichtelijk is aangepast. Of de gameplay, net als deze prenten, op Nintendo’s apparaat ook iets cartoonesker vertoond zal worden, is nog onduidelijk.

Ook over de mogelijke implementatie van de laatste uitbreiding, Rise and Fall, wordt nog niet gerept. Deze betaalde add-on verscheen begin dit jaar voor de oorspronkelijke pc-versie.

 1.   
  Kauwgom's avatar

  Dit vind ik echt super! Ik zit dan in Amerika dus een leuke game voor de terugreis. Hopelijk werkt het lekker op de console, met de muis op de PC speelt het natuurlijk fantastisch.

 2.   
  BozeBever's avatar

  En weer een remaster die naar de switch komt. Hoe goed Civ6 ook was, het blijft een oud spel. Daar heeft de switch toch een beetje last van. Er zijn veel spellen voor beschikbaar, maar het is voor ontwikkelaars en uitgevers ook een manier om een oud spel nieuw leven in te blazen (extra geld eruit te trekken). Ik ben er geen voorstander van. Kom gewoon met een nieuw deel joh… desnoods enkel voor de switch.

 3.   
  Kauwgom's avatar

  @BozeBever: Ik vind het wel fijn dat ik titels die ik graag speel nu ook onderweg/ liggend op de bank kan spelen. Ik geef hier graag nog een keer wat geld aan uit.

 4.   
  Ian23's avatar

  Ik hou van dit spel! Ik hoop dat dit deel van het logo beter zal zijn, en dan in het verleden verschrikkelijk was.

 5.   
  Kauwgom's avatar

  @Ian23: ik heb je reactie 6x gelezen maar begrijp er niets van.. wat bedoel je precies?

 6.   
  JuulsJo's avatar

  Civ6 is niet in 2010 uitgebracht, dat was Civ5 toch?

 7.   
  JuulsJo's avatar

  @BozeBever: Maar.. het is toch niet echt een remaster als de game uit 2016 komt?

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @JuulsJo: Typo van mij, ging inderdaad om 2016.

  Rond twee uur ’s nachts ben ik ook de scherpste niet meer…

 9.   
  JuulsJo's avatar

  @Tom Kauwenberg:
  Haha begrijpbaar