Ontzettend veel Final Fantasy richting Nintendo Switch

In de Nintendo Direct van vannacht zat veel goed nieuws voor de Final Fantasy-fans. Er wordt volgend jaar een aantal klassiekers geport naar de hybride van Nintendo, maar ook dit jaar staat weer veel Final Fantasy goedheid in de planning.

Vanaf vandaag is Final Fantasy XV Pocket Edition HD al te downloaden in de eStore. Van origine is het een mobile game die gebaseerd is op het laatste deel van de franchise, maar maakt vanaf vandaag zijn debuut op consoles. Naast de Nintendo Switch verschijnt de game vandaag ook op Xbox One en PlayStation 4.

Op 6 november verschijnt World of Final Fantasy Maxima, wat in feite exact dezelfde game is die op PlayStation 4 en Vita is uitgekomen. Enige verschil is dat je nu kan kiezen met welk personage je kan spelen uit de gehele franchise. Hoewel de game is onthuld op de Nintendo Direct van vandaag, mogen ook games op Xbox One, PlayStation 4 en Steam.

In de winter mogen we een nieuwe game verwelkomen met de trouwe Chocobo in de hoofdrol. Chocobo’s Mystery Dungeon verschijnt dan op Nintendo Switch en PlayStation 4.

Tot slot komt volgend jaar een hele rij met Final Fantasy-remakes naar zowel Nintendo Switch als Xbox One. Final Fantasy VII, Final Fantasy IX, Final Fantasy X en X-2 en Final Fantasy XII: The Zodiac Age. Men komt qua nostalgie goed aan zijn trekken de komende tijd.

 

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren