Nintendo Switch breidt catalogus uit met bakken aan bordspellen


Met de hulp van ontwikkelstudio Asmodee Digital breidt Nintendo het spellenaanbod voor de Nintendo Switch stevig uit. Het bordspellenaanbod, welteverstaan. Op de Nintendo Direct van vannacht deed de Japanse partij een reeks nieuwe digitale adaptaties van geliefde bordspellen uit de doeken, waaronder een aantal nog ongeziene titels.

Naast de drie reeds bekende spellen van Asmodee, respectievelijk The Lord of the Rings: Living Card Game, Carcasonne en Pandemic, voegt Frans-Amerikaanse bedrijf daar in het komende jaar ook elektronische versies van Munchkin en Catan aan toe op de Nintendo Switch.

De omzetting van de vijf bordspellen was door Asmodee Digital al aangekondigd voor Steam (waarop de eerste drie al langer beschikbaar zijn), maar zijn nu ook onderweg naar de hybride console van Nintendo, alsmede PlayStation 4 en Xbox One.

Wanneer de Nintendo Switch-ports van de respectievelijke games verschijnen, is nog niet precies bekend. Wel moeten de drie voorheen bekende bordspellen ergens in de komende maanden Nintendo’s draagbare console aandoen.

 1.   
  QTxJess's avatar

  Asmodee ma boiiisss

 2.   
  Kauwgom's avatar
 3.   
  QTxJess's avatar

  @Kauwgom: !! 😀

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Wel nice! Carcassonne vind ik zelf erg leuk en ook de LOTR LCG heb ik hier liggen en is een favoriet 😀

  Blij dus dat ze dit soort bordspellen gaan doen ipv de 100ste monopoly